Loading...

Extreme Job (aka. Geukhanjikeob) (2019)

by Adrian Solomon, aprilie 11, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Acțiune
Regie: Lee Byeong-heon
Distribuție: Ryu Seung-ryong, Lee Hanee, Jin Seon-kyu, Lee Dong-hwi, Gong Myung
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Căpitanul Ko are sub comandă o echipă tânără de ofițeri de la Narcotice. Problema e că mai toți par incompetenți în a-și face treaba cum se cuvine, acest lucru ducând la multiple cazuri „nerezolvate” din partea lor. Ca o ultimă șansă, ei trebuie să organizeze un filaj pentru a afla ce pune la cale un traficant de droguri proaspăt eliberat din pârnaie doar că ei ajung să investească într-un local de pui prăjiți în loc să își vadă de treabă.

Rant: Extreme Job nu a fost doar cel mai vizionat film din cinematografele coreene în 2019, dar a ajuns și filmul cu cele mai mari încasări din istoria lor. Acestea erau singurele coordonate de care știam înainte de vizionare plus un trailer care nu îmi zicea mare lucru. Și am fost foarte încântat de ce am găsit. O comedie de acțiune ca la carte, cu gaguri peste gaguri și situații amuzante la tot pasul, dar și scene de acțiune antrenante și bine realizate (posibil lungite cam mult pe final).

Coincidența sau providența face ca acestă să fie un nou film în care îl regăsesc pe Ryu Seung-ryong în interval destul de scurt. El este căpitanul Ko, un tip resemnat a fi un etern perdant în viață, fără realizări notabile în îndelungata sa carieră de polițist. Echipa asamblată și plasată sub comanda sa, nu par a fi nici ei mai descurcăreți, dovadă fiind primele minute ale filmului, în care aceștia se umplu de rușine încercând să prindă un suspect. Alături de Ko, din echipă mai fac parte patru indivizi, pe care filmul îi va detalia destul de bine, suficient cât să formăm o conexiune cu aceștia până la final. Aceștia sunt detectiva Jang, o polițistă mai dură dar relativ neîndemânatică, detectivul Ma, cel mai dubios membru al echipei, pasionat de jocuri de noroc și care are o față de înțărcat copii mici, detectivul Young-ho, cel mai determinat membru al echipei, singurul care pare a-și lua datoria în serios, și începătorul Jae-hoon, care funcționează pe post de mascotă a echipei. Comandantul lor, interpretat de Eui-sung Kim, odiosul CEO din Train to Busan, le dă un ultimatum, să ducă la bun sfârșit o misiune de filaj însă aceștia ajung să cumpere locul din care își conduceau filajul, un restaurant de pui prăjit, și să se ocupe mai mult de această afacere, în care Ko își bagă tot fondul său de pensie.

Filmul are ritm, nu plictisește, gagurile sunt amuzante și cred că este o bună portiță de acces spre tipul de comedie oriental, ușor diferit de cel cu care suntem obișnuiți, mult mai centrat pe o mimică deadpan în momentul livrării poantelor. Echipa este bine închegată, cei cinci având o sinergie fantastică.

Singura veste proastă este că actorul Kevin Hart și-a anunțat intenția să îi facă remake, iar la cum i-a ieșit The Upside, mai bine s-ar abține de la așa ceva.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.