Loading...

Hitman: Agent Jun (aka. Hiteumaen) (2020)

by Adrian Solomon, februarie 13, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Choi Won-sub
Distribuție: Kwon Sang-woo, Jung Joon-ho, Hwang Woo-seul-hye, Lee Yi-kyung, Lee Ji-won
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Agentul secret Jun este cel mai bun agent al unei organizații guvernamentale secrete. Sătul de misiunile brutale la care participă, el decide să își însceneze moartea și să devină ceea ce și-a dorit cu adevărat să devină, un artist de benzi desenate. Mulți ani mai târziu, el este un artist de benzi desenate falit, până când, după o noapte de beție, el descoperă că a creat un web toon de succes bazat pe viața sa de agent secret, lucru care atrage atenția nu doar agențiilor naționale, dar și a inamicilor creați în trecut.

Rant: Cu toate că nu rupe gura târgului, Hitman: Agent Jun este un derapaj distractiv din cotidian, tipul de film la care te uiți pentru a te amuza dar și pentru a căpăta porția de adrenalină necesară. Sunt curios cât de rapid va fi cumpărat de vreo companie din Holywood și supus unui tratament de remake (dacă nu îl văd pe Danny Trejo în rolul lui Jason, va fi degeaba remakeul). Filmul are un vibe asemănător cu OK! Madam, lansat tot în același an, și cu o temă similară (super-agent secret ce își lasă viața violentă în urmă pentru a deveni un cetățean de rând).

Adică Jun al nostru este un orfan cu porniri violente dar pasionat de desenat, luat sub aripa unui antrenor brutal ce lucra pentru o agenție secretă de recrutare a potențiali agenți și instruirea lor. Acesta devine cel mai bun agent al proiectului SHIELD, un asasin absolut, dar care la sfârșit de zi, nu dorește decât să stea liniștit și să deseneze. Sătul de viața pe care o duce și începând să chestioneze misiunile la care participă, acesta își înscenează moartea și dispare din peisaj. Îl reîntâlnim după 15 ani, un creator falit de web-toons (varianta coreeană a benzilor desenate). El este căsătorit dar nevasta sa parcă e sătulă de faptul că doar ea aduce bani în casă, iar fiica lor cu aspirații de rapperiță, este și ea sătulă de certurile dintre ei. Jun este privit ca ultimul om de toți cei din jur, până când, la o beție cruntă, pune mâna pe creion și desenează întreaga sa viață de spion. A doua zi își dă seama că nevasta i-a trimis-o la redacție care a și publicat-o, seria devenind un succes instant. Doar că agenția pentru care lucra o vede și începe să investigheze autorul, la fel cum o fac și inamicii din trecut, lucrurile devenind brusc prea complicate pentru sărmanul Jun.

Filmul răspunde promisiunilor de a amuza, antrenându-ne cu niște scene de luptă bine coregrafiate, dar și cu mult umor, distribuția, în mare actori de comedie, făcându-și treaba ireproșabil.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.