Loading...
Face/Off (1997)

Face/Off (1997)

by Adrian Solomon, septembrie 11, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune
Regie: John Woo
Distribuție:
John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Gina Gershon, Alessandro Nivola
Durată: 2 h. 18 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Un agent guvernamental capturează un terorist extrem de periculos și îi „împrumută” fața pentru a se infiltra în cercul său restrâns, cu scopul de afla informații despre o bombă. Însă teroristul reușește să evadeze și „împrumută” la rându-i fața agentului, complicând astfel viețile tuturor.

Rant: John Woo este un regizor asiatic recunoscut pentru stilul său extrem de bombastic pe care îl imprimă filmelor create. Format în cinematografia asiatică unde avea control deplin pentru a-și transpune nebunia pe ecrane, odată ajuns în State, diverse piedici i-au apărut în cale, rezultând în niște filme care s-au bucurat de mai puțin succes. Și iată cum, în momentul în care i-au acordat creativitate deplină, acesta a realizat această nestemată a anilor 90, un amestec atât de bun între acțiune „over the top” dar și o actorie remarcabilă din partea lui Travolta și a lui Cage (alegeri bizare la o primă vedere, mai ales când prima variantă era Stallone și Schwarzeneger, simboluri incontestabile pentru filmele de acțiune ale vremii). Alegerea acestora s-a dovedit deosebit de inspirată având în vedere dificultatea rolurilor pe care urmau să le interpreteze (de la jumătate încolo, cei doi își schimbă locurile și se interpretează unul pe celălalt). Cage, al cărui stil de actorie este unul, să îi zicem … unic, impresionează aici din toate punctele de vedere. Dacă actoria este în mâini cât se poate de bune, scenele de acțiune sunt la cel mai înalt nivel calitativ: scene cu împușcături impecabil de bine coregrafiate, urmăriri cu barca și un stand-off la o nuntă, complet cu porumbei ce zboară în slow-motion. Practic, dacă te numești fan al filmelor action, nu ai voie să nu ai acest film deja bifat pe lista de vizionare. Iar cu recentele zvonuri că în curând ni s-ar putea pregăti un reboot al filmului (reboot pe care nu îl cere nimeni, majoritatea putând fi de acord că filmul este perfect așa cum a ieșit de prima dată) acuma ar fi un moment bun pentru a-l vedea din nou, pentru a ne dumiri exact cât de rău sau bine a îmbătrânit acest film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.