Loading...
The Raid: Redemption (aka. Serbuan maut) (2011)

The Raid: Redemption (aka. Serbuan maut) (2011)

by Adrian Solomon, ianuarie 8, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Arte Marțiale
Regie: Gareth Evans
Distribuție: Iko Uwais

Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Rama este un polițai începător, destul de priceput într-ale artelor marțiale. El participă, împreună cu alți 20 de colegi, la o acțiune periculoasă de prindere a unui mare șef criminal, într-un bloc unde acesta își făcuse sediul, bloc care colcăie de răufăcători. Meticulos, polițaii își încep asediul în plină liniște și neobservați de nimeni, curățând etajele la rând. Dar brusc își dau seama că au intrat într-o capcană întinsă de Tama, criminalul căutat, care asmute toți locatarii blocului, împotriva echipei de polițiști. Ce rezultă este un măcel cu scene de acțiune duse la cote maxime.

Rant: Mare fan fiind al filmelor de acțiune și în special de arte marțiale, am crescut, pot zice, cu filmele lui Jackie Chan și Jet Li. Apoi am început să descopăr și alții precum Donnie Yen și credeam, în naivitatea mea, că doar chinezii se pricep la aceste filme. Spre surprindere mea, am descoperit apoi filmele thailandeze, care, chiar dacă sunt mai low budget, oferă și acestea scene incredibile de acțiune, în special datorită unor actori/luptători gen Tony Jaa. Cu toate astea, nu pot să zic că am auzit ceva de filmele indoneziene, nici măcar de Iko Urwais, starul acestui film. Ce mi-a stârnit curiozitatea a fost faptul că soundtrackul era făcut de Mike Shinoda de la Linkin Park.

Dar odată început, mi-a fost greu să mă las de el până nu l-am terminat. Acțiunea e non stop, asta pentru că Iko Urwais și regizorul Gareth Evans au decis să facă din film un vehicul de prezentare a stilului de arte marțiale indonezian, Pencak Silat. Actorii au stat toți într-o tabără unde au învățat și perfecționat acest stil, și asta se vede în scenele de acțiune.

Considerat de mulți ca unul dintre filmele de acțiune de referință a anilor 2000, personal cred că i se poate ierta lipsa unui fir epic consistent, sau lipsa dezvoltării personajelor. Adică, cine are timp de asta când ești fugărit de sute de maniaci printr-un bloc. Coincidența face ca la nici un an, filmul Dredd să vină cu o poveste aproape similară, așa că să nu aud comentarii că The Raid doar copiază, OK?

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.