Loading...

Father Ted (1995-1998)

by Adrian Solomon, ianuarie 22, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Dermot Morgan, Ardal O’Hanlon, Frank Kelly, Pauline McLynn
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 25
Durată episod: ~25 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.7

Despre: Părintele Ted locuiește alături de alți doi părinți, ei servind comunitatea unei zone retrase din Irlanda. Împreună, ei trec printr-o multitudine de aventuri trăsnite.

Rant: Father Ted îmi era cunoscut exclusiv datorită clipurilor care circulau pe Youtube sau Facebook, dar cu toate că mi se părea amuzant, ezitam să fac pasul spre a viziona întreg serialul. Cu toate astea, mă bucur enorm de faptul că i-am dat o șansă, descoperind astfel unul dintre cele mai bune produse ale televiziunii britanice (da, este un serial cu și despre Irlandezi dar este produs de o companie britanică).

Locația fictivă prezintă o oportunitate pentru a oferi adesea situații supra-realiste pentru un plus de comedie. Father Ted poate fi văzută ca povestea unui om a cărui slujbă se întâmplă să fie preot, el putând fi de altfel considerat singura persoană normală de pe toată insula. Alături de el, în casa parohială mai locuiesc părintele Jack, un bătrân alcoolic ursuz, a cărui excese din viață l-au redus la o existență decrepită alimentată doar de alcool și reviste obscene, și părintele Dougal, mereu câteva cărți departe de un pachet complet. Fiecare are motivul său de a se afla acolo, așa cum aflăm într-unul dintre episoade, și toate sunt motive punitive prin care biserica s-a scăpat de cei trei. Într-un fel, acest trio reprezintă pentru mine și treptele vieții, Dougal cu naivitatea tinereții, Ted cu seriozitatea adulților și Jack cu nepăsarea celor trecuți prin viață.

Cu toate că se inspiră mult din sit-comurile de succes ale vremii, în special Seinfeld, am reușit să observ câteva sclipiri de geniu care urmau mai apoi să fie aplicate în mod intens de multe alte seriale. Din nefericire, actorul Dermot Morgan a decedat exact după încheierea filmărilor pentru sezonul 3, așa că trebuie să ne mulțumim doar cu cele 25 de episoade și cu un special de Crăciun pentru că realizatorii au refuzat să continue serialul fără protagonistul Father Ted.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.