Loading...
Filmele lunii August 2016

Filmele lunii August 2016

by Adrian Solomon, iulie 23, 2016

Ia să vedem mai întâi ce filme aterizează pe marile ecrane românești în luna August și apoi o să aruncăm un ochi și peste lansările internaționale.

Noi apariții – România

Suicide SquadSuicide Squad

Gen: Acțiune
Dată lansare: 5 August
Dată lansare România: 5 August
Regie: David Ayer
Distribuţie: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Ike Barinholtz, Scott Eastwood, Cara Delevingne
Despre ce e?: Un angajat guvernamental fără scrupule, folosește o trupă de deținuți periculoși pentru a executa diverse activități în afara legii.
O să îmi placă?: Jared Leto în rolul lui Joker + Margot Robbie în rolul lui Harley Queen = o nebunie de film…sper. Este și unul dintre cele mai așteptate filme ale verii.


The Secret Life of Pets

Gen: Animație, Comedie
Dată lansare România: 5 August
Regie: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Distribuţie: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Ellie Kemper, Hannibal Buress
Despre ce e?: O comedie simpatică despre ce fac animalele de companie după ce stăpânii lor pleacă de acasă. Povestea îl urmărește pe terrierul Max, care intră într-o mare încurcătură alături de recent adoptatul Duke.
O să îmi placă?: Acest film deja a cucerit audiențele de pe hotare și se pregătește să facă și aici același lucru. Recomand varianta în engleză, măcar pentru a-l auzi pe Kevin Hart în rolul iepurașului dement.


Hell or High Waterhell or high water

Gen: Acțiune, Thriller
Dată lansare: 12 August
Dată lansare România: 12 August
Regie: David Mackenzie
Distribuţie: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges
Despre ce e?: Doi frați încearcă să jefuiască o bancă pentru a-și ajuta familia să nu își piardă ferma. Pe urmele lor se găsesc doi rangeri texani care vor face tot posibilul să îi oprească.
O să îmi placă?: Pare a fi unul dintre filmele de excepție ale acestui an, criticii înghesuindu-se să îi acorde calificative maxime încă de la premierea sa de la festivalul Cannes.


Lights Out

Gen: Horror
Dată lansare România: 12 August
Regie: David F. Sandberg
Distribuţie: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Billy Burke, Maria Bello
Despre ce e?: Rebecca se teme că fratele ei mai mic, Martin, este bântuit de un spirit care este vizibil doar în întuneric. Ea pune acest lucru pe seama unor evenimente ce s-au petrecut în trecut,
O să îmi placă?: Deja lansat în alte țări,, filmul se bucură de o apreciere critică pozitivă așa că pare a fi un film bun la care merită să mergeți.


Sausage PartySausage Party

Gen: Animație, Comedie
Dată lansare: 12 August
Dată lansare România: 12 August
Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Distribuţie: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, David Krumholtz, Edward Norton, Salma Hayek
Despre ce e?: Cârnațul Frank trăiește împreună cu alte produse alimentare într-un mall, acolo de unde toți speră să plece spre tărâmul promis al casei cumpărătorilor doar că realitatea se va adeveri a fi extrem de crudă.
O să îmi placă?: Dacă îți place marca de umor Seth Rogen, atunci filmul ăsta este pentru tine.


Pete’s DragonPete's Dragon

Gen: Familie, Aventură, Fantasy
Dată lansare: 12 August
Dată lansare România: 19 August
Regie: David Lowery
Distribuţie: Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Wes Bentley, Karl Urban, Robert Redford
Despre ce e?: Povestea de prietenie dintre un copil orfan, Pete, și cel mai bun prieten al său, Elliot, un dragon.
O să îmi placă?: Este un remake al unui film clasic Disney așa că ne putem aștepta la clișeele tipice din aceste filme unde părinții își pot duce copii fără nici o frică.


Ben-HurBen-Hur

Gen: Dramă, Acțiune, Istoric
Dată lansare: 19 August
Dată lansare România: 19 August
Regie: Timur Bekmambetov
Distribuţie: Jack Huston, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Nazanin Boniadi, Rodrigo Santoro
Despre ce e?: Ben-Hur, un nobil evreu, este acuzat pe nedrept de fratele său adoptiv Messala și trimis în sclavie în timp ce familia îi este ucisă. Filmul va urmări povestea de răzbunare a lui Ben-Hur dar și întâlnirile cu Isus, care îi vor schimba viața.
O să îmi placă?: E greu în zilele de azi să refaci filme excepționale cum a fost predecesorul acestuia și personal nu cred că acest film se va ridica la așteptările unui asemenea titlu.


War DogsWar Dogs

Gen: Comedie
Dată lansare: 19 August
Dată lansare România: 19 August
Regie: Todd Phillips
Distribuţie: Miles Teller, Jonah Hill, Ana de Armas, J. B. Blanc
Despre ce e?: Filmul urmărește povestea adevărată a doi tipi care au încheiat contract cu Pentagonul pentru a asigura arme și muniții forțelor americane din Afghanistan.
O să îmi placă?: Jonah Hill reușește să pice tot în roluri care îl favorizează iar Miles Teller se află și el pe un trend ascendent în ultima perioadă așă că mă aștept ca acest film să fie bun.


Mechanic: ResurrectionMechanic 2

Gen: Acțiune
Dată lansare: 26 August
Dată lansare România: 26 August
Regie: Dennis Gansel
Distribuţie: Jason Statham, Tommy Lee Jones, Jessica Alba, Michelle Yeoh
Despre ce e?: După moartea fostului său asociat, Arthur Bishop se retrage din viața de asasin plătit. Dar după ce iubita sa este luată ostatică, Bishop este forțat să revină și să asasineze 4 ținte, făcând ce știe el să facă mai bine, să le facă să pară accidente.
O să îmi placă?: Film acțiune cu Jason Statham. Enough said.


Don’t BreatheDon't Breathe

Gen: Thriller
Dată lansare: 26 August
Dată lansare România: 26 August
Regie: Fede Alvarez
Distribuţie: Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang
Despre ce e?: Încercând să facă rost de bani pentru a-și întreține familia, o tânără împreună cu prietenii ei decid să fure din casa unui orb înstărit, pe care îl consideră o țintă perfectă, doar că acesta este un fost soldat și ascunde un secret întunecat.
O să îmi placă?: Pare un thriller interesant.


Nine LivesNine Lives

Gen: Comedie, Familie
Dată lansare România: 26 August
Regie: Barry Sonnenfeld
Distribuţie: Kevin Spacey, Robbie Amell, Jennifer Garner, Christopher Walken
Despre ce e?: Tom Brand este un om de afaceri de succes dar cu timpul s-a înstrăinat de familia sa. Uitând de ziua fiicei sale, el se repede să îi cumpere un cadou de ultim moment sub forma unui motan din magazinul lui Felix Grant. Pe drum acasă el suferă un accident și se trezește prins în corpul motanului.
O să îmi placă?: Pe alocuri în trailer Spacey pare cam plictisit dar poate cine știe, e doar o impresie și avem de fapt un film decent.


Acestea au fost filmele mai interesante ce apar luna asta în cinematografele românești. După cum am mai zis în articolele anterioare, mai există filme care apar luna asta dar din varii considerente, își fac mai greu drum spre cinematografele locale și o să amintesc în cele ce urmează, câteva dintre ele.

Noi apariții internaționale

Let’s Be EvilLet's Be Evil

Gen: Thriller, Horror
Dată lansare: 5 August
Regie: Martin Owen
Distribuţie: Isabelle Allen, Jamie Bernadette, Kara Tointon
Despre ce e?: Trei tineri sunt angajați să aibă grijă de niște copii extrem de inteligenți care folosesc realitatea virtuală pentru educație. Locația lor este o bază ascunsă subterană dar evenimentele scapă de sub control și aceștia se vor trezi prinși într-un coșmar virtual.
O să îmi placă?: Nu am putut obținea prea multe informații despre film, iar din trailer se pare că acesta face uz de tehnica first person, lucru care garantează o intensitate mai mare a sperieturilor.


Ghost TeamGhost Team

Gen: Comedie
Dată lansare: 12 August
Regie: Oliver Irving
Distribuţie: Jon Heder, David Krumholtz, Paul W. Downs, Justin Long, Amy Sedaris
Despre ce e?: Un tip pasionat de paranormal, urmărește un caz de bântuire a unei ferme. În ajutorul lui, el cheamă pe prietenul lui depresiv, pe nepotul său neadaptat social, pe un agent de pază agitat și pe o tipă ce se pretinde a fi „medium” la TV.
O să îmi placă?: Acest film indie pare a fi o parodie bună la toate producțiile cu diverse cazuri de bântuire, care apar ca ciupercile după ploaie în ultima vreme.


Blood FatherBlood Father

Gen: Thriller
Dată lansare: 12 August
Regie: Jean-François Richet
Distribuţie: Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna, Michael Parks, William H. Macy
Despre ce e?: Un fost pușcăriaș este reunit cu fiica sa care fugise de acasă de 12 ani. Aceasta este în necaz, fiind urmărită de lege pentru o crimă dar și de o bandă de traficanți de droguri.
O să îmi placă?: Ah Mel Gibson, parcă îmi era dor de maniacul ăsta care totuși a dat lumii unele dintre cele mai intense filme de acțiune ale secolului trecut, normal că mă refer la trilogia Mad Max și la seria de filme Lethal Weapon. Sper ca și acest film să ridice nivelul de adrenalină al spectatorului așa cum obișnuiau să o facă cele vechi.


Florence Foster JenkinsFlorence Foster Jenkins

Gen: Dramă, Comedie, Biografie
Dată lansare: 12 August
Dată lansare România: 4 Noiembrie
Regie: Stephen Frears
Distribuţie: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Nina Arianda, Rebecca Ferguson
Despre ce e?: Florence Foster Jenkins este povestea adevărată a cântăreței cu același nume, care și-a început cariera profesională destul de târziu în viață, și a continuat să cânte în ciuda faptului că nu avea deloc voce.
O să îmi placă?: Pare a fi un încă un rol bun făcut de extraordinara Meryl Streep așa că probabil că da.


AnthropoidAnthropoid

Gen: Thriller, Istoric, Biografie
Dată lansare: 12 August
Regie: Sean Ellis
Distribuţie: Cillian Murphy, Jamie Dornan, Toby Jones, Charlotte Le Bon, Bill Milner
Despre ce e?: Doi soldați cehoslovaci sunt parașutați înapoi în țara lor, acuma ocupată de forțele naziste, cu misiunea de a-l asasina pe generalul SS Reinhard Heydrich, al treilea ca importanță după Hitler și Himmler, în ierarhia naziștilor.
O să îmi placă?: Pentru că este una dintre cele mai interesante operațiuni de succes ale aliaților din al doilea război mondial.


Hands of StoneHands of Stone

Gen: Dramă
Dată lansare: 26 August
Dată lansare România: 2 Septembrie
Regie: Jonathan Jakubowicz
Distribuţie: Édgar Ramírez, Robert De Niro, Usher, Ellen Barkin, John Turturro
Despre ce e?: Filmul urmărește cariera boxerului panamez Robert Duran, de la începuturile sale, la colaborarea cu cel care avea să îi schimbe viața, Ray Arcel, până la meciurile sale de titlu mondial.
O să îmi placă?: Robert de Niro e făcut să joace în filme cu și despre box.


The InterventionThe Intervention

Gen: Dramă, Comedie
Dată lansare: 26 August
Regie: Clea DuVall
Distribuţie: Melanie Lynskey, Natasha Lyonne, Vincent Piazza, Jason Ritter, Ben Schwartz, Alia Shawkat, Cobie Smulders
Despre ce e?: Patru cupluri merg într-o mini-vacanță doar pentru ca un cuplu să descopere că totul este de fapt o încercare a prietenilor de a le salva căsătoria.
O să îmi placă?: O să redescoperiți o grămadă de actori secundari din binecunoscute seriale precum Two and a Half Men, Parks and Rec sau How I Met Your Mother.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.