Loading...
Filmele lunii Ianuarie 2017

Filmele lunii Ianuarie 2017

by Adrian Solomon, ianuarie 7, 2017

Noi apariții

Iată-ne ajunși în anul 2017, an promițător în materie de filme. Ca de obicei, există un decalaj între filmele ce apar pe plan internațional și filmele care apar în România. Cu toate astea, având în vedere că se apropie sezonul de premii, în special premiile Oscar, o să acopăr și posibilii candidați care nu își vor găsi prea curând drumul spre meleagurile noastre dulci și pitorești.

06 Ianuarie

Assassin’s Creed

Gen: Acțiune, SF
Regie: Justin Kurzel
Distribuţie: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling, Michael K. Williams
Despre ce e?: Adaptarea celebrului joc cu același nume, filmul reia ideea care stă în spatele primului joc din serie și ni-l introduce pe Desmond Miles (Fassbender), un membru al unei familii străvechi de asasini, lucru despre care el nu are habar. Cu ajutorul unui aparat special, The Animus, care îi proiectează conștiința în trecut, acesta își descoperă rădăcinile dar și adevăratul inamic, Ordinul Templierilor.
O să îmi placă?: Filmul deja a apărut pe finalul anului recent încheiat și din păcate nu a fost primit cu prea mult entuziasm. Stigma filmelor nereușite adaptate după jocuri de succes continuă și în cazul de față.


Collateral Beauty

Gen: Dramă
Regie: David Frankel
Distribuţie: Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, Kate Winslet, Helen Mirren
Despre ce e?: În urma unei tragedii, un bărbat se retrage din viața socială și începe să pună la îndoială absolut tot din viața care îl înconjoară. El începe să scrie scrisori către Dragoste, Timp și Moarte, dar în momentul când va primi răspuns din partea acestora, într-o formă sau alta, viața lui se va schimba complet și va descoperi că frumusețea poate apărea și din locuri întunecate.
O să îmi placă?: Alt film care a apărut deja săptămânile trecute, nici acesta nu a fost primit prea bine cu toate că distribuția depune un efort considerabil. Avem împreună niște veterani ai filmelor cum ar fi Smith, Norton, Pena, Winslet sau Mirren dar din păcate filmul se clatină datorită unei povești prea lacrimogene.


Hidden Figures

Gen: Drama, Istoric, Biografic
Dată lansare România: 10 Martie
Regie: Theodore Melfi
Distribuţie: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons
Despre ce e?: Trei femei de culoare angajate la NASA, Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) and Mary Jackson (Janelle Monáe) reprezintă echipa care a stat în spatele unei dintre cele mai mari operațiuni din istorie, lansarea în orbită a astronautului John Glenn (Glen Powell), o realizare incredibilă, care a readus încrederea unei întregi națiuni și a revitalizat Cursa Spațială.
O să îmi placă?: Este unul dintre filmele înscrise în cursa pentru Oscaruri din acest an.

13 Ianuarie

Live By Night

Gen: Drama, Acțiune
Regie: Ben Affleck
Distribuţie: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana, Chris Cooper
Despre ce e?: Povestea îl urmărește pe Joe Coughlin, fiul rătăcitor al unui ofițer de poliție din Boston și este plasată în anii 20 și 30, în plină Prohibiție. După ce se mută în Ybor, Florida, acesta devine un traficant de alcool și în cele din urmă unul dintre cei mai notorii gangsteri ai perioadei.
O să îmi placă?: Filmul este regizat și scris de Ben Affleck, care are și rolul principal. Cu toate că filmele lui recente s-au bucurat mereu de un statut aparte printre privitori, unele devenind filme de referință, se pare că nu i-a prea ieșit de data asta. Criticilor nu le-a plăcut acest ultim efort creativ, cu toate că are o distribuție bună și se poate lăuda cu un stil vizual excepțional.


Sleepless

Gen: Thriller, Acțiune
Regie: Baran bo Odar
Distribuţie: Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Dermot Mulroney, David Harbour, Gabrielle Union, Scoot McNairy
Despre ce e?: Un polițist corupt, cu diverse legături cu lumea criminală, își găsește viața secretă expusă atunci când el și partenerul său sunt prinși furând cocaină de la un traficant influent, lucru ce îi pune viața fiului său în pericol.
O să îmi placă?: Filmul este un remake al unui thriller franțuzesc iar Foxx joacă bine în aceste tip de filme. Din trailer, filmul pare că aduce tensiunea necesară care să te lipească de scaun și să nu te lase să pleci până când nu e gata filmul. Eu sper că va fi un film bun, chiar aveam nevoie de un thriller decent. Distribuția pare și ea solidă dar din păcate nu văd o dată de lansare pentru România așa că îl vom viziona pe alte căi.


Monster Trucks

Gen: SF, Acțiune, Comedie, Familie
Dată lansare România: 10 Martie
Regie: Chris Wedge
Distribuţie: Lucas Till, Jane Levy, Amy Ryan, Rob Lowe, Danny Glover, Barry Pepper, Holt McCallany
Despre ce e?: Căutând o cale să evadeze din monotonia dar și din orașul în care trăiește, liceanul Tripp Coley, pasionat de mecanică, își construiește un monster-truck din diferite piese și bucăți găsite la alte mașini. După ce un accident la o platformă de forare forțează o creatură subterană să își abandoneze locația, aceștia doi se întâlnesc și devin prieteni. Creatura, numită Creech, are tendințe vitezomane și se îndrăgostește instant de camionul lui Tripp, unde își face și culcuș.
O să îmi placă?: Pare film bun de dus copii.

 

20 Ianuarie

Lion

Gen: Drama
Regie: Garth Davis
Distribuţie: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman
Despre ce e?: Saroo Brierley, un copilaș de cinci ani, se pierde atunci când se urcă într-un tren care îl duce câțiva mii de kilometri de-a lungul Indiei, departe de casă și familie. Saroo va trebui să învețe să supraviețuiască singur în Kolkata, înainte ca el să fie adoptat de o familie din Australia. După 20 de ani, având la dispoziție doar niște frânturi de memorie, o determinare de oțel și tehnologia revoluționară numită Google Earth, el pornește într-o călătorie pentru a-și găsi familia reală și pentru a se întoarce acasă.
O să îmi placă?: Film cu serioase șanse de Oscar pentru acest an, deja se bucură de aprecieri și laude din partea criticilor. O dramă de calitate, însoțită de ce pare a fi un rol excepțional din partea lui Dev Patel, va reprezenta o scuză perfectă să facem o vizită cinematografului.


xXx: The Return of Xander Cage

Gen: Acțiune
Regie: D. J. Caruso
Distribuţie: Vin Diesel, Donnie Yen, Deepika Padukone, Samuel L. Jackson, Tony Jaa, Nina Dobrev, Ruby Rose, Rory McCann, Kris Wu, Ariadna Gutiérrez
Despre ce e?: Practicantul de sporturi extreme Xander Cage, devenit agent secret în slujba guvernului, este considerat mort, dar iată că se întoarce din exilul auto-impus, pentru a se lua la trântă cu răufăcătorul Xiang (Donnie Yen), și pentru a recupera o armă puternică, cunoscută sub numele de Cutia Pandorei. Pentru asta, el recrutează un grup de tineri, toți amatori de senzații extreme, iar la scurt timp se va trezi implicat într-o conspirație mortală ce implică guvernele țărilor puternice.
O să îmi placă?: Scriind aceste rânduri, am simțit că îmi mor neuronii, dar dacă ați fost fan al primelor filme, sau vă plac cele din seria Fast and Furious, sau poate doar Vin Diesel în general, atunci știți exact la ce să vă așteptați. Popcorn time!!!


Split

Gen: Thriller, Psihologic
Regie: M. Night Shyamalan
Distribuţie: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley
Despre ce e?: După o petrecere, trei fete sunt răpite în plină zi: prietenele Claire (Haley Lu Richardson) și Marcia (Jessica Sula), și dificila Casey (Anya Taylor-Joy). Răpitorul lor, Kevin (James McAvoy) le încuie într-o cameră fără ferestre, apoi începe să le înspăimânte și să joace cu psihicul lor. Uneori apare purtând ochelari și fiind obsedat de curățenie, alteori apare ca femeie sau uneori se comportă ca un copil de nouă ani. În curând fetele află că bărbatul suferă de personalități multiple, 23 la număr. iar ele vor trebui să o găsească pe aceea care le va ajuta să scape, înainte ca personalitatea 24 să se trezească, cea malefică.
O să îmi placă?:După The Visit, M. Night pare că a revenit la a face filme bune, și anume genul care l-a consacrat – horrorul psihologic.


The FounderThe Founder

Gen: Biografic
Regie: John Lee Hancock
Distribuţie: Michael Keaton, Laura Dern, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Patrick Wilson, Ric Reitz, Wilbur Fitzgerald
Despre ce e?: Ray Kroc este un vânzător ambulant ce se chinuie cu afacerea sa. Destinul îl poartă pe ușa unui mic restaurant numit MacDonald’s de care se îndrăgostește instant, pentru că acesta reprezenta restaurantul perfect cu mâncare bună, spirit familial și patroni conștiincioși. Mai departe vom afla exact cum Ray pune mâna pe acest restaurant și pornește o franciză revoluționară.
O să îmi placă?: Povestea adevărată a lui Ray Kroc, fondatorul francizei MacDonalds. Michael Keaton face un rol bun ca de obicei. De remaracat este prezența altor actori cu nume în ceea ce se dorește a fi unul dintre filmele tari ale începutului de an. Sunt aproape sigur că va fi nominalizat la unul dintre premiile Oscar.

27 Ianuarie

A Dog’s Purpose

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Lasse Hallström
Distribuţie: Britt Robertson, Dennis Quaid, Josh Gad, Peggy Lipton, Juliet Rylance
Despre ce e?: Ecranizare a îndrăgitului roman omonim semnat de W. Bruce Cameron, „Câinele, adevăratul meu prieten” prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să radă şi să iubească….
O să îmi placă?: Tare mult îmi aduce aminte acest film de alt film lacrimogen cu un câine simpatic, Marley and Me, care cu siguranță a lăsat mulți spectatori în lacrimi. Și povestea acestui câine, care se reîncarnează de mai multe ori pe parcursul filmului, va fi una plină ochi de momente ce te vor face să râzi și să plângi fără discriminare. Tailerul are un ton upbeat, dar se pot distinge destule momente tragice.


Resident Evil: The Final Chapter

Gen: Acțiune, Horror
Dată lansare România: 03 Februarie
Regie: Paul W. S. Anderson
Distribuţie: Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, Eoin Macken, William Levy, Iain Glen
Despre ce e?: Continuare directă a evenimentelor din ”Resident Evil: Retribution”, poveste o regăsește pe Alice trădată de Wesker în Washington DC, iar umanitatea se apropie de ultima suflare. Alice se vede nevoită să se întoarcă în locul de unde a început coșmarul, și anume în laboratoarele din Raccoon City, unde corporația Umbrella își adună forțele pentru un ultim asalt împotriva supraviețuitorilor.
O să îmi placă?: Personal nu am mai urmărit de multă vreme aceste filme, dar fanii seriei s-ar putea să fie încântați de acest ultim capitol.


Gold

Gen: Dramă, Aventură
Dată lansare România: 03 Februarie
Regie: Stephen Gaghan
Distribuţie: Matthew McConaughey, Édgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Craig T. Nelson, Stacy Keach, Bruce Greenwood
Despre ce e?: Povestea unui negustor ghinionist, care, inspirat de o viziune, face echipă cu un geolog pentru a găsi aur în îndepărtata Indonezia. În calea lor vor apărea atât localii cât și diverși agenți guvernamentali.
O să îmi placă?: Încă nu știu ce să zic de acest film, pare o aventură interesantă, dar care, spre ghinionul ei, nu a reușit să impresioneze criticii. Sper ca măcar prestația lui Matthew să îl facă bun de vizionat.


No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.