Loading...
Filmele lunii Ianuarie 2018

Filmele lunii Ianuarie 2018

by Adrian Solomon, ianuarie 1, 2018

05 Ianuarie

Insidious: The Last Key Insidious: The Last Key

Gen: Horror
Regie: Adam Robitel
Distribuţie: Lin Shaye, Caitlin Gerard, Angus Sampson, Leigh Whannell, Josh Stewart
Durată: 103 minute
Despre ce e?: Parapsihologul Elise Rainier, primește un apel disperat de la un om care susține că domiciliul îi este bântuit. Mai dubioasă este însă adresa dată, 413 Apple Tree Lane în Five Keys N.M., casa în care a crescut Elise cât a fost mică. Acompaniată de cei doi parteneri investigativi ai săi, Elise călătorește spre Five Keys pentru a confrunta și distruge cea mai mare frică a ei – demonul pe care l-a eliberat accidental acum foarte mulți ani.
O să îmi placă?: Nu mai are rost să zic cât îmi displac filmele horror. Cu toate astea Insidious a ajuns la a patra parte așa că sunt curios dacă e prostie totală sau este ceva bun.


Molly’s GameMolly's Game

Gen: Crime-drama, Biopic
Regie: Aaron Sorkin
Distribuţie: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd, Bill Camp
Durată: 140 minute
Despre ce e?: Povestea adevărată a lui Molly Bloom, o tânără ce conducea cel mai exclusiv joc de poker din lume, în Los Angeles și New York, timp de aproape un deceniu, înainte să fie arestată de FBI. Cei care jucau acolo erau vedete de la Hollywood, atleți, moguli mediatici și titani ai industriei dar și mafia rusă. Cu ajutorul avocatului ei, Molly va încerca să facă față acuzelor primite.
O să îmi placă?: Unul dintre cele mai lăudate filme de la sfârșitul lui 2017 și un candidat cert la Oscar.


12 Ianuarie

The Disaster ArtistThe Disaster Artist (2017)

Gen: Biografic, Comedie, Dramă
Regie: James Franco
Distribuţie: James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Ari Graynor, Josh Hutcherson, Jacki Weaver Durată: 103 minute
Despre ce e?: Cu acest film, James Franco transformă povestea tragi-comică a faimosului cineast aspirant Tommy Wiseau – un artist a cărui pasiune sinceră era susținută cu metode dubioase, într-o sărbătoare a prieteniei, expresiei artistice și a realizării viselor în fața sorții nefavorabile. Acesta ne spune povestea filmului The Room, cel mai prost film făcut vreodată, atât de prost încât o virează pe teritoriul genialului, și cum a fost făcut acesta, cum poți găsi faima, indiferent de felul ei.
O să îmi placă?: Ar fi o idee bună să vezi sau măcar să te informezi despre original înainte de a vedea acest film, pentru a aprecia transformarea incredibilă a lui James Franco.


The CommuterThe Commuter

Gen: Thriller
Regie: Jaume Collet-Serra
Distribuţie: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Elizabeth McGovern, Sam Neill Durată: 105 minute
Despre ce e?: Făcând naveta sa zilnică spre casă, agentul de asigurări Michael realizează că aceasta nu o să fie o zi normală în momentul în care este contactat de un străin misterios și forțat să descopere identitatea unui pasager ascuns până la ultima oprire. Astfel Michael este atras într-o cursă contra cronometru în rezolvarea misterului și salvarea vieților celor aflați la bordul trenului
O să îmi placă?: Devin un pic cam repetitive filmele cu Liam Neeson dar atât timp cât sunt distractive, o să le acordăm o șansă.


DownsizingDownsizing

Gen: S.F., Comedie, Dramă
Regie: Alexander Payne
Distribuţie: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig
Durată: 135 minute
Despre ce e?: Oamenii de știință descoperă cum să reducă dimensiunea oamenilor, reușind să îi aducă la stadiul de minuscul. Această metodă este privită ca o soluție la suprapopularea pământului. Soții Paul și Audrey decid să își abandoneze viața și slujbele stresante și se oferă voluntari pentru a fi micșorați și pentru a se muta într-o comunitate minusculă, lucru care le va schimba complet viața.
O să îmi placă?: Pare un film interesant cu o distribuție bună, care promite atât câteva râsete dar și momente introspective.

19 Ianuarie

Darkest HourDarkest Hour (2017)

Gen: Biografic, Dramă de război
Regie: Joe Wright
Distribuţie: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn Durată: 125 minute
Despre ce e?: Povestea adevărată a lui Winston Churchill și despre cum la câteva zile după ce a devenit primul ministru al Marii Britanii, acesta a fost pus față în față cu o decizie monumentală, care avea să schimbe cursul întregului război mondial.
O să îmi placă?: Schimbarea completă a lui Gary Oldman, care cu ajutorul prosteticelor arată întocmai precum adevăratul Churchill, dar care și face un rol de milioane, fiind candidat cert la rolul de cel mai bun actor anul acesta.


Den of ThievesDen of Thieves (2018)

Gen: Acțiune
Regie: Christian Gudegast
Distribuţie: Gerard Butler, Curtis „50 Cent” Jackson, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr., Evan Jones, Dawn Olivieri, Mo McRae, Max Holloway
Durată: ?
Despre ce e?: O unitate de elită a departamentului statal al Los Angeles-ului se înfruntă cu o echipă de jefuitori de succes care plănuiesc o lovitură aparent imposibilă, Banca Rezervei Federale.
O să îmi placă?: Chiar dacă Butler a jucat în filme din ce în ce mai slabe în ultima vreme, măcar acestea au adus acel element de entertainment pe care îl caută oamenii când vor să se relaxeze cu un film de acțiune.

26 Ianuarie

Maze Runner: The Death CureMaze Runner: The Death Cure (2018)

Gen: Acțiune, Thriller, S.F.
Regie: Wes Ball
Distribuţie: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Aidan Gillen, Walton Goggins, Ki Hong Lee, Barry Pepper, Will Poulter, Patricia Clarkson
Durată: ?
Despre ce e?: Thomas conduce echipa de Gladers cu care au reușit să evadeze, în ultima lor misiune, totodată și cea mai periculoasă. Pentru a-și salva prietenii, ei trebuie să pătrundă în legendarul Last City, un labirint controlat de WCKD, probabil cel mai mortal dintre acestea.
O să îmi placă?: Nu am urmărit nici un film din serie dar îmi fac datoria să vă informez că apare ultima parte.


The Killing of a Sacred DeerThe Killing of a Sacred Deer (2017)

Gen: Thriller psihologic
Regie: Yorgos Lanthimos
Distribuție:
Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic, Alicia Silverstone, Bill Camp
Durată: 121 minute
Despre ce e?: Dr. Steven Murphy este un renumit chirurg cardiovascular dar și cap de familie, aparent imaculată. El îl întâlnește pe Martin, un băiat orfan de tată, care încet încet se insinuează în viața doctorului. Pe măsură ce motivația lui Martin devine tot mai clară, pe atât viața lui Steve va intra în declin.
O să îmi placă?: Am scris deja despre acest film aici, așa că dacă doriți să îl vedeți la cinema, acuma este momentul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.