Loading...
Focus (2015)

Focus (2015)

by Adrian Solomon, mai 27, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Romantic
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Distribuție: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro, Gerald McRaney, B. D. Wong, Robert Taylor
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Nicky Spurgeon este un escroc veteran, extrem de abil în a manipula situațiile în favoarea sa. El o descoperă pe tânăra Jess Barrett, o șarlatancă începătoare talentată pe care o ia sub aripa sa, într-o serie de înșelătorii din ce în ce mai sofisticate și mai complexe.

Rant: Focus este un film cu o premisă interesantă, nu neapărat inovativă, dar suficient de atractivă cât să te țină interesat. Cei doi protagoniști strălucesc în rolurile lor, Will Smith parcă acceptându-și vârsta, făcând tranziția ușor spre alte tipuri de roluri decât eternul june prim cu care ne obișnuise până aici, iar Margot Robbie confirmând că poate străluci oricând în rol principal, asta după ce aproape că îl eclipsase pe DiCaprio în mega-producția The Wolf of Wall Street.

Filmul curge destul de molcom, fiindu-i parcă frică să injecteze prea multă adrenalină, plutind astfel în derivă spre un final lipsit nerv. Asta poate și pentru că vei fi obosit de desele schimbări de direcție și de complexele escrocherii pe care protagoniștii le pun la cale, care arată bine, dar care îți cer constant să nu te gândești prea mult și să accepți de bun tot ce îți arată filmul. Iar acest mod molcom în care decurge pelicula, nu dă pentru nici o secundă impresia că personajele s-ar afla într-un real pericol așa că suspansul dispare și mai mult atunci când mizele sunt aproape inexistente. Probabil că dacă ar fi avut mai mult nerv, filmul ar fi fost un clasic al genului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.