Loading...
True Romance (1993)

True Romance (1993)

by Adrian Solomon, iunie 25, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie neagră, Crime, Dragoste
Regie: Tony Scott
Distribuție:
Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Val Kilmer, Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken, James Gandolfini
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Clarence este un tânăr timid, ce lucrează într-un centru de închirieri video. Acesta se îndrăgostește lulea de tânăra Alabama, o prostituată angajată de șeful lui Clarence pentru ziua lui. Întâmplarea face ca sentimentul de dragoste să fie reciproc iar acuma cei doi se văr puși în fața unei alegeri grele. Cei doi decid să fugă din oraș, dar mai întâi Clarence trebuie să rezolve lucrurile cu peștele Alabamei, un tip protejat puternic de mafia locală. În urma întrevederii, Clarence fuge cu un bagaj în care credea că se află lucrurile fetei, dar de fapt acela conținea o cantitate uriașă de cocaină. Cei doi fug în LA unde plănuiesc să își înceapă o viață nouă, dar în curând, Mafia, FBI-ul, poliția locală și un producător de filme vor fi pe urmele celor doi.

Rant: Acesta este un film bonus din pentru fanii Tarantino, deoarece el este scenaristul acestei pelicule. Scris pe vremea când acesta lucra la un magazin de închiriere casete video, întocmai precum Clarence, scenariul a ajuns pe mâinile lui Tony Scott care a produs o veritabilă nestemată. Având în spate un scenariu fantastic și un ansamblu de actori mari în roluri secundare, acest film este fără doar și poate una dintre alegerile la care revin cu drag, de fiecare dată când se ivește ocazia.

Șarmul lui Tarantino este vizibil în fiecare linie de dialog, dialog atât de specific acestuia. Iar scena memorabilă de final, confruntarea dintre toate părțile implicate, poate rivaliza oricând cu orice altă scenă asemănătoare din cinematografie.

În final, acest film poate fi recomandat oricui, atât celor iubitori de filme cu gangsteri, având în Oldman și Walken două personaje excelente pentru acest tip de film, iubitorilor de filme de acțiune – cu o scenă de final incredibil de bine regizată, iubitorilor de filme de dragoste pentru că până la urmă, tema centrală este dragostea dintre cele două personaje.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.