Loading...
Yesterday (2019)

Yesterday (2019)

by Adrian Solomon, iulie 19, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie romantică, Muzical
Regie: Danny Boyle
Distribuție:
Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon
Durată: 1 h. 56 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Un cântăreț de salon, care se chinuie cu gig-uri prin taverne insipide sau faleze pustii, suferă un accident de mașină în timpul unui eveniment ciudat care a lăsat lumea în beznă timp de 12 secunde. El se trezește într-o lume care nu a auzit de The Beatles, și decide să recreeze faimoasele lor cântece, devenind o celebritate cu această ocazie.

Rant: Profitând de mania iscată în jurul trupelor și a cântăreților legendari (Bohemian Rapsody, Rocketman) regizorul Danny Boyle decide să își arunce și el pălăria în ring și să facă un film despre The Beatles. Ce separă acest film față de o simplă biografie, este faptul că acesta nu se axează pe trupa în sine ci se axează pe muzica creată de aceștia pentru că, premisa de la care pornește filmul este cum ar fi o lume în care nu ar exista muzica trupei Beatles.

Exact într-o astfel de lume se trezește protagonistul nostru, Jack Malik, un cântăreț fără succes, care era pe punctul de a pune în cui chitara datorită insucceselor repetate în a face ceva cu muzica sa, în ciuda încurajărilor singurului său fan/manager/ iubită nedestăinută. În timpul unui eveniment bizar, în care electricitatea pică pe tot globul, Jack se izbește de un autobuz și ajunge la spital. A doua zi, după ce vede că Ellie, tipa mai sus menționată, nu știe cine sunt The Beatles, acesta accesează repede Google și descoperă că existența lor ca trupă a fost complet ștearsă, la fel ca și alte lucruri interesante pe care vă las plăcerea să le descoperiți (una dintre poantele reușite ale filmului). El își însușește creațiilor lor și le prezintă, fără prea mult succes inițial, prietenilor și celor din satul în care locuiește. Dar după o apariție aleatoare la TV în care cântă o piesă, el este abordat de o personalitate a muzicii care îl duce într-un turneu, punct în care cariera lui Jack prinde aripi, chit că nu toți cei din jurul său sunt fericiți (ahemEllieahem).

Și da există și lucruri pentru care trebuie să îți deconectezi un pic creierul ca să aibă sens pornind chiar de la evenimentul care dă startul nebuniei și alte câteva pe care nu le menționez pe motiv de spoiler. Actoria este foarte bună din partea protagoniștilor în special Himesh Patel, surpriza plăcută a filmului, un alt Patel propus faimei internaționale de Boyle. Acesta nu doar că reușește foarte bine să surprindă stările de anxietate provocate de trăirea unei minciuni, dar reușește să facă credibil și faptul că o are pe Lily James suspinând după el de când era mică și el nu își dă seama de sentimentele care plutesc prin aer. Apropo de Lily James, prezența ei este salutară, mereu fresh în astfel de roluri, dar parcă prea încorsetată de rolul uni-dimensional. Kate McKinnon face un rol de excepție, arătând de una singură cu degetul întreaga suflare a producătorilor care, în spusele ei, oferă pocalul otrăvit tuturor talentelor care doresc faimă. Bilă neagră însă pentru Ed Sheeran, nici nu îl prea urmăresc pe acest artist pentru a ști dacă e așa și în viața reală sau face mișto de propria persoană, el apărând aici într-un cameo depreciativ, iar talentul actoricesc pare că îl cam ocolește, deseori fiind rigid în replicile sale.

Se simte că e film marca Boyle, dar unul mai apropiat de producții alde Slumdog Milionaire. Yesterday este un periplu romantic prin creațiile celor patru Beatles, cu toate că nu își explorează pe îndelete propria premisă, accentul căzând mai degrabă spre partea melodramatică, dar sunt convins că va reaprinde interesul publicului larg pentru această trupă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.