Loading...

Forgotten (aka. Gieokui Bam) (2017)

by Adrian Solomon, iulie 25, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Thriller psihologic, Mister
Regie: Jang Hang-jun
Distribuție: Kang Ha-neul, Kim Mu-yeol, Moon Sung-keun, Na Young-hee
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Tânărul Jin-seok se mută în casă nouă alături de familie. El este bântuit de un coșmar repetitiv și suferă de anxietate, drept pentru care el ia o medicamentație strictă. Fratele său mai mare, Yoo-seok, este mult mai talentat decât el, bun la toate atât din punct de vedere academic cât și prin jurul casei. La scurt timp după ce s-au mutat, suferind de insomnie, cei doi frați ies la o plimbare scurtă, dar Yoo-seok este brusc atacat de un grup de oameni și răpit. Disperarea familiei se transformă în liniște atunci când după 19 zile, acesta se întoarce teafăr și nevătămat, dar cu amintirile acestor zile complet șterse. Jin-seok începe să observe la fratele său mici detalii care încep să îi dea de gândit dacă acesta este cine susține că este sau nu.

Rant: Pentru amatorii filmelor thriller și/sau coreene, Forgotten este o adevărată nestemată ascunsă în biblioteca Netflix, care vine din nou să ne arate cât e pricepuți sunt aceștia la a crea un film thriller memorabil. Având o vagă rădăcină în populara poveste a lui Barbă-Albastră, și un picior bine ancorat în filmografia lui Hitchcock, Forgotten țese o poveste care mereu te va face să ghicești ce urmează.

Povestea îl urmărește pe Jin-seok, care suferă de anxietate și de coșmaruri recurente. El, împreună cu familia sa, se mută în casă nouă, casă care i se pare suspect de familiară, cu toate că nu mai locuit niciodată aici. În casă există o singură cameră încuiată, la cererea fostului propietar, iar din ea, aparent doar Jin aude diverse zgomote, zgomote pe care ceilalți ocupanți ai casei par a nu le auzi. Mai mult, fratele său este răpit, doar pentru a reapărea teafăr după 19 zile. El nu știe exact ce anume s-a întâmplat, dar toți sunt bucuroși de reîntoarcerea acestuia. Jin începe să observe mici neconcordanțe în comportamentul lui Yoo, ba că șchiopătează cu piciorul greșit, sau că dispare în anumite seri, doar pentru a nega totul a doua zi dimineața. Dar oare să fie ceva concret, sau doar un produs al medicamentației lui Jin. Și ce este în camera încuiată?

Probabil că fără a citi ceva în prealabil ar fi imposibil să vezi exact unde bate filmul nici după prima jumătate de oră, acesta fiind întortocheat, dar nu într-un mod enervant ci unul acaparant, care îți va menține treaz interesul. Vorba lungă, moartea omului așa că mă opresc aici pentru a nu vă strica accidental plăcerea acestei vizionări.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.