Loading...

Gangs of London (2020- )

by Adrian Solomon, mai 21, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Crime drama, Acțiune
Creator: Gareth Evans
Distribuție: Joe Cole, Sope Dirisu, Lucian Msamati, Michelle Fairley, Mark Lewis Jones, Narges Rashidi, Parth Thakerar, Asif Raza Mir, Valene Kane, Brian Vernel, Jing Lusi, Pippa Bennett-Warner, Orli Shuka, Richard Harrington, Jude Akuwudike, Emmett J. Scanlan
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 9
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.1

Despre: Finn Wallace, cel mai influent personaj al crimei organizate din Londra, este ucis iar fragilul echilibru pe care îl asigura Finn între multiplele organizații interlope, amenință să se dizolve. Shean, fiul său mai mare, preia frâiele organizației dar este mânat doar de dorința de a găsi pe cel care a dat ordinul uciderii tatălui său, fiind determinat să treacă prin foc și gloanțe pe oricine îi stă în calea aflării adevărului. Între timp, Elliot, un trepăduș mărunt al organizației, începe să preia misiuni din ce în ce mai periculoase, pentru a intra în grațiile noului șef.

Rant: Gareth Evans s-a făcut cunoscut lumii cu o serie de filme de acțiune indoneziene, care au revoluționat întreg genul filmelor de acțiune, introducând o sferă a violenței coregrafice nemaiîntâlnită până atunci. Lucrând cu Iko Uwais la trei filme, Merantau, The Raid-Redemption și continuarea acestuia, acesta a învățat cum să prezinte cele mai brutale scene de acțiune, lucru pe care îl aduce și în Gangs of London, acesta fiind unul dintre cele mai dure seriale pe care am apucat să le vizionez. Acțiunea este însă combinată cu o poveste crime tipic britanică, cu personaje complexe implicate într-o luptă surdă pentru putere, luptă iscată de moartea pilonului central al crimei organizate londoneze, Finn Wallace, restul șefilor dorind să ocupe vidul lăsat de acesta. Fie că vorbim de moștenitorul legitim al familiei Wallace, Sean, un tânăr impulsiv dar surprinzător de calculat, de mâna dreaptă a răposatului Finn Wallace, Ed Dumani, care pare a avea propria agendă sau de diverși șefi de organizații, fie ei albanezi, pakistanezi, kurzi sau nomazi galezi, toți se pregătesc de război și văd dispariția lui Finn ca un semn de slăbiciune pentru atotputernica organizație Wallace. Sau îi urmărim povestea lui Elliot, un individ care are propriile sale motivații și care încearcă din răsputeri să îl impresioneze pe Sean, acesta deseori fiind implicat în cele mai tensionate momente ale filmului. Este doar primul sezon dar deja simt că cei de la Sky Atlantic au tras un loz câștigător cu această serie și cred că nu peste mult timp vom auzi de un sezon doi.

Așa că, dacă doriți un soi de Peaky Blinders modern (Joe Cole fiind liantul principal între cele două seriale), dacă vă e dor de Lady Catherine Stark sau dacă vreți să vedeți niște violență semnată de Gareth Evans, Gangs of London este alegerea perfectă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.