Loading...

Lupin (2021- )

by Adrian Solomon, ianuarie 29, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Heist, Suspans
Distribuție: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Vincent Londez
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 5
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.5

Despre: Inspirat din cărțile despre hoțul gentleman Arsene Lupin, Assane Diop pornește să își răzbune tatăl, căzut victimă unei conspirații pusă la cale de o familie bogată.

Rant: Crescând cu televiziunea prin cablu, post-decembristă, când dădusem și noi de posturile italienilor și nemților, am descoperit printre multele seriale de animație ce rulau pe atunci, unul care mi-a atras atenția aproape instant. Se numea Lupin the Third și era un anime care urmărea aventurile protagonistului sus-numit alături de tovarășii săi. Serialul era plin de umor, aventură și acțiune, fapt ce mi-a mers direct la suflet și a rămas acolo. Ba mai mult, obsesia mea față de acest personaj fusese completată și de o carte pe care o găsisem în biblioteca bunicului, numită Sherlock Holmes vs Arsene Lupin, dar care nu mi-a plăcut așa de mult deoarece Lupin era personajul negativ al poveștii și deh, încă nu eram pregătit să gândesc în nuanțe de gri.

Așa că pot să înțeleg pe deplin obsesia personajului principal față de Lupin, iar serialul face o treabă fantastică să nu facă un remake al poveștii cu găselnița că de data asta Lupin e negru – doar ca Netflix să se alinieze standardelor fair-play moderne – lucru de care m-am temut la vizionarea trailerului. Nu, Assane este și el un fan devotat al personajului, într-atât de mult încât nu doar că își modelează întreaga carieră pe cărțile lui Maurice LeBlanc, ba își chiar și împinge copilul să devină fan al acestuia. Assane este un individ inteligent, un munte de om mânat doar de sentimentul răzbunării și al curățării numelui tatălui său, înscenat de către o familie bogată și împins spre o moarte timpurie. De-a lungul serialului vom fi martori la diversele sale tentative de a afla adevărul, în cele cinci episoade care se termină mult prea repede, noi rămânând cu promisiunea unui sezon secund.

Așa că fără frică, puteți pune mâna și să îi dați o șansă serialului că nu mușcă! (prea tare).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.