Loading...
Sons of Anarchy (2008-2014)

Sons of Anarchy (2008-2014)

by Adrian Solomon, august 10, 2020

Recomandare – esențial!

Gen: Crime-drama, Acțiune
Distribuție: Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Kim Coates, Tommy Flanagan, Johnny Lewis, Maggie Siff, Ron Perlman, Ryan Hurst, William Lucking, Theo Rossi, Dayton Callie, Jimmy Smits, Drea De Matteo, David Labrava, Niko Nicotera
Nr. sezoane: 7
Nr. Episoade: 92
Durată episod: 45 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.5

Despre: Povestea bikerului Jax Teller și a organizației sale criminale pe care o conduce, și a eforturilor acestuia de a echilibra viața personală cu viața criminală.

Rant (by Liana C.): Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când decizi să urmărești Sons of Anarchy e că o să te aștepte un serial violent. Așa că, pentru cei care nu sunt fani ai scenelor care includ schimburi de focuri, răni de cuțit și lupte de stradă care te lasă cu fața mai mult sau mai puțin desfigurată, puteți opta oricând pentru ceva mai liniștit.

Dacă, din contră, așa ceva vă atrage, atunci Sons of Anarchy vi le oferă din plin. Totuși, serialul nu se limitează la a prezenta violență lipsită de rațiune. Povestea, personajele și acțiunea sunt suficient de solide încât să captiveze.

Serialul se concentrează pe clubul de motocicliști eponim și viața pe care apartenența la un astfel de club o aduce. Astfel, membrii Sons of Anarchy se ascund sub simpla fațadă de mecanici auto pentru a masca adevărata lor sursă de venit, și anume traficul ilegal de arme. De aici vine și capitolul la care serialul excelează, și anume worldbuilding. Suntem încet-încet introduși în lumea clubului (bazat pe clubul real de motocicliști Hell’s Angels), ni se prezintă mecanismele care îl conduc și limbajul său specific. Pentru cei nefamiliarizați cu un astfel de limbaj (cum am fost și eu), recomandarea e să îl studieze puțin înainte – altfel, se vor lovi de foarte mult slang care îi poate induce în eroare.

În rol principal îl avem pe Jax Teller (jucat extrem de bine de un Charlie Hunnam care încă era cu pletele-n vânt), vice-președintele clubului și fiul fondatorului acestuia. El trebuie să balanseze rolul de membru al clubului cu acela de tată al unui nou-născut prematur, reluând, în același timp, relația cu iubita sa din liceu, Tara Knowles, care reprezintă un echilibru necesar în viața haotică a lui Jax.

De-a lungul sezoanelor, principalii antagoniști cu care clubul este nevoit să se confrunte sunt reprezentați ai legii, care încearcă (și nu prea reușesc) să pună capăt clubului și activităților lor. Totuși, ni se prezintă și suficiente conflicte de natură internă, membrii având numeroase dispute în ceea ce privește modul lor de viață, scopul clubului (și devierea de la acesta) și moralitatea acțiunilor pe care le întreprind.

De menționat mai e și că numeroși actori din serial sunt membri reali ai Hell’s Angels, ceea ce adaugă la credibilitatea universului creat de Kurt Sutter și a mecanismelor lui de funcționare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.