Loading...
La Révolution (2020)

La Révolution (2020)

by Adrian Solomon, octombrie 26, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Dramă, Supranatural
Distribuție: Amir El Kacem, Marilou Aussilloux, Doudou Masta, Amélia Lacquemant, Lionel Erdogan, Julien Frison, Coline Béal
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 6.5

Despre: Serialul se petrece într-o istorie alternativă a Franței, fiind plasat în jurul revoluției franceze. Un doctor descoperă existența unui virus care se propagă la nobili, care le transformă sângele în sânge albastru, făcându-i extrem de agresivi cu supușii lor, acest lucru stârnind furia maselor.

Rant: La Révolution a reprezentat poate cea mai plăcută surpriză a lunii Octombrie sosită pe Netflix. Din păcate pentru fanii acurateței istorice, probabil că acest serial îi va face să dea cu capul de pereți deoarece avem de a face o revizuire istorică, sau mai bine zis cu prezentarea unei istorii alternative ale perioadei respective, în care supranaturalul se împletește cu evenimentele reale pentru a da naștere unei noi povești. Din punct de vedere estetic, grotescul acelei perioade istorice se îmbină incredibil de bine cu natura bizară a plotului, astfel încât te miri cum de nu sunt mai mult povești fantastice plasate în acea vreme. Și da, am zis supranatural pentru că avem de a face cu oameni care revin la viață, cu un sânge albastru care îi infectează pe nobili făcându-i să îi mănânce pe săraci (o metaforă deloc subtilă).

În prim plan stau un doctor, Joseph, și o contesă, Elise, ambii provenind din lumi cât se poate de diferite (el din sărăcie, ea din sânge nobil) dar care au o anumită dramă în comun, pierderea celei mai dragi ființe, pentru ambii fiind una și aceeași persoană, Albert – frate respectiv iubit. Joseph Guillotin (nume deloc întâmplător, deoarece el urma să inventeze temutul instrument de decapitat – simbol al revoluției franceze – și anume ghilotina) este un doctor care conduce experimente pe deținuții unei pușcării, locație unde și domiciliază. Examinând cadavrul mutilat al unei tinere țărăncuțe, el face o descoperire macabră, și anume existența unui virus care transformă sângele în sânge albastru. Foarte curând, el se vede tras alături de Elise, în mijlocul unei conspirații sinistre, dar și al unei lupte între nobilime și forțele de ordine supuse acesteia, pe de o parte, și Frăția, o grupare de rebeli care luptau împotriva asupririi și a condițiilor de trai inacceptabile la care erau supuși oamenii de rând.

Așadar, pe partea de poveste serialul se prezintă foarte bine, reușind să te acapareze cu povestea sa, plină de elemente supranaturale și de suspans. Pe partea vizuală, filmul se prezintă excepțional, creatorii serialului reușind să te transporte înapoi în timp prin costumele și locațiile prezentate. Acțiunea, atât cât există, arată și ea foarte bine iar coloana sonoră este sublimă. Cu toate astea, simt că serialul nu va fi pe placul tuturor, în special celor care caută adevăruri istorice.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.