Loading...
Goodfellas (1990)

Goodfellas (1990)

by Adrian Solomon, noiembrie 28, 2019

Recomandare – esențial!

Gen: Crime drama
Regie: Martin Scorsese
Distribuție: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino
Durată: 2 h. 26 min.
Rating IMDB: 8.7

Despre: Povestea lui Henry Hill, un tânăr de origini irlandezo-italiene, și cum a fost sedus de mafia din Brooklyn, parteneriatul său cu mafioții Jimmy Conway și Tommy DeVito, dar și suișurile și coborâșurile vieții sale de familie alături de nevasta sa Karen Hill.

Rant: Las printre ultimele recomandări fulger dinaintea vizionării filmului The Irishman, o producție considerată ca fiind de departe cel mai bun film creat vreodată de Martin Scorsese, și anume clasicul Goodfellas, din 1990. Cred că mai toți am văzut odată sau de mai multe ori această capodoperă, poate cel mai bun sau printre cele mai bune filme cu gangsteri făcute vreodată.

Adaptând romanul non-fiction Wiseguy, Goodfellas îl urmărește pe același Henry Hill, de când acesta era un tânăr fascinat de stilul de viață opulent al mafioților locali. Încet dar sigur, acesta intră în mafia condusă de Paulie Cicero, lucrând cu Jimmy Conway și Tommy DeVito, alături de care urcă rangurile organizației. Printre altele, filmul urmărește și relația înfocată pe care Henry o are cu Karen Hill, dar și suișurile și coborâșurile vieții sale, una marcată de violență, droguri și alegeri proaste.

Martin Scorsese a făcut aici probabil cel mai bun film al întregii sale cariere, un film din care nu puteau să lipsească vechii săi colaboratori Robert DeNiro – excepțional ca întotdeauna, și Joe Pesci – care face aici un rol care urma să îi definească cariera de actor, dar și sânge proaspăt precum Ray Liotta, și acesta făcând probabil rolul vieții sale. Filmul evocă excepțional perioada descrisă și evenimentele de atunci, arătând viața de zi cu zi a acestor mafioți, lucru apreciat și de adevăratul Henry Hill însuși.

Este un film monumental, și probabil filmul de la care o să pornim discuția după ce o să vizionăm The Irishman!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.