Loading...
The Untouchables (1987)

The Untouchables (1987)

by Adrian Solomon, decembrie 28, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime, Dramă
Regie: Brian De Palma
Distribuție:
Kevin Costner, Charles Martin Smith, Andy García, Robert De Niro, Sean Connery
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Ne aflăm în era prohibiției, cu toate astea, Al Capone (Robert de Niro) a reușit să își construiască în Chicago un adevărat imperiu, pe care îl conduce cu o mână de fier. Agentul Eliot Ness (Kevin Costner) încearcă să îl prindă în repetate rânduri dar eșuează de fiecare dată datorită corupției forțelor de poliție. Astfel el vine cu ideea recrutării unui grup de elită, de neclintit în fața mitelor, cu ajutorul căruia va lupta pentru a-l aduce pe Capone în fața tribunalului.

Rant: Pentru anii 80, ce avem aici reprezenta o combinație de vis, atât din punct de vedere regizoral, cu un De Palma în mare vogă, dar și din punct de vedere actoricesc, filmul reunind unii dintre cei mai importanți actori ai vremii respective, De Niro, Connery, Costner, Garcia.

Subiectul abordat este cât se poate de adevărat, aceste două personaje Al Capone și Eliot Ness fiind  figuri legendare în ce privește perioada Prohibiției din anii 20-30, în special în Chicago. Unitatea specială fondată de Ness a existat și ea, cu toate că numele și numărul personajelor au fost modificate. Astfel, putem spune că filmul este o biografie romanțată a evenimentelor petrecute.

Pentru mine personal, acest film reprezintă unul dintre cele mai bune povești cu mafioți, un favorit all-time, vizionându-l destul de des pe casetă prin anii 90, în traducerea inegalabilei Irina Margareta Nistor. De aceea îl și consider un film esențial, ce nu trebuie ratat de către nici un cinefil.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.