Loading...

Gremlins (1984)

by Adrian Solomon, octombrie 18, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Horror
Regie: Joe Dante
Distribuție: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton, Polly Holliday, Frances Lee McCain
Durată: 1 h. 46 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Un adolescent primește un animăluț de companie exotic, care vine cu trei reguli de folosire care nu trebuie să fie încălcate sub nici o formă. Și cum adolescentul le încalcă din prima seară, acesta eliberează o hoardă de monștri malițioși asupra comunității liniștite în care locuia.

Rant: Adaptat după un scenariu scris de Chris Columbus (Home Alone 1&2, Harry Potter), produs de Steven Spielberg (care a văzut potențialul scenariului și l-a achiziționat instant) și regizat de Joe Dante, Gremlins a devenit în timp unul dintre cele mai importante filme care combină comedia cu elementele horror, fiind lansat deodată cu un alt clasic al genului, Ghostbusters.

Filmul a stârnit și o campanie de marketing furibundă, pentru că adorabilul personaj Gizmo devenise una dintre jucăriile preferate ale copiilor. Gremlins, este la rădăcini o satiră la adresa societății consumeriste, un film îndrăgit de generații întregi, și un musai clar pentru orice cinefil.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.