Loading...
Shaun of the Dead (2004)

Shaun of the Dead (2004)

by Adrian Solomon, iulie 23, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Horror
Regie: Edgar Wright
Distribuție:
Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Lucy Davis, Dylan Moran, Penelope Wilton, Bill Nighy
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Shaun este un pierde-vară în vârstă de 30 de ani, ce duce o viață monotonă, alături de cel mai bun prieten al său, cu care se joacă toată ziua diverse jocuri sau merge la pub, asta când nu lucrează la un magazin de electrice sau nu se întâlnește cu prietena sa. Din păcate, frustrată de prezența constantă a prietenului său în viața lor, Liz îl părăsește pe Shaun, exact în ziua în care o infestație de zombies se răspândește în Londra. Shaun se vede nevoit să își schimbe atitudinea și mentalitatea pentru a putea să își salveze prietenii și familia.

Rant: Filmul care a pornit trilogia Cornetto despre care am vorbit într-un articol anterior. Faptul că acesta conținea un element horror m-a împiedicat până acuma să îl abordez, deoarece după cum poate am mai zis, nu apreciez deloc acest gen de film. Ce apreciez însă este viziunea unică a regizorului Edgar Wright, care întoarce o situație devenită banală și clișeu în filmele de groază, și anume invazia inexplicabilă a morților vii, și o transformă în sursă nesecată de ocazii de râs.

Filmul abundă în elementele care între timp au devenit, putem spune, marca înregistrată Wright precum: montajele rapide cu diverse imagini ce explică anumite situații, făcând astfel expoziția un lucru mai ușor de digerat, scenele cu garduri și înghețata specifică seriei și tipul de umor uneori absurd, specific atât lui cât și producțiilor britanice în general.

Am avut plăcerea să descopăr în diverse roluri secundare mai mulți actori din diferite seriale urmărite, de la Martin Freeman care face un cameo scurt, la Dylan Moran și Tamsin Grieg din Black Books. Pe lângă ei strălucește cuplul Pegg-Frost, cuplu deja sudat în serialul Spaced, regizat de Wright, serial care, putem spune, a servit drept loc de testare pentru diversele tehnici ce aveau să devină cheie în producțiile sale.

Dacă încă nu ați văzut acest film, nu faceți greșeala mea să îl considerați un horror lipsit de inimă, ci puneți mâna pe el cât mai curând, sau de ce nu, încercați întreaga serie de gusturi Cornetto, din trilogia menționată.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.