Loading...

The Marvels (2023)

by Adrian Solomon, noiembrie 13, 2023

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: MCU, Aventură, Super-eroi, Acțiune, S.F.
Regie: Nia DaCosta
Distribuție: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Zawe Ashton, Gary Lewis, Park Seo-joon, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh, Samuel L. Jackson
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 5.8

Despre: Carol Danvers – Captain Marvel, își vede puterile încurcate cu cele ale lui Kamala Khan – Miss Marvel și cele ale lui Monica Rambeau, exact în momentul în care trebuia să salveze galaxia. Astfel, cele trei trebuie să învețe să lucreze împreună pentru a salva ziua și a restabili ordinea în univers.

Rant: The Marvels a apărut ca un gând uitat, cu o campanie publicitară aproape inexistentă și cu zero interes din partea publicului (dacă au fost vreo 20 de oameni în sală la premieră față de sălile arhipline pe care MCU le strângea de la film la film). Iată că această campanie puternică de extindere a MCU prin multe seriale și un număr și mai mare de filme, cuplată cu o politică de identitate woke, au dat un faliment spectaculos și au dus aproape la dispariția acestui gen de filme din lista de favorite ale publicului larg. Faza patru nu a adus nimic notabil decât un lung șir de dezamăgiri și proiecte falite, care culminează aici cu o bășină umedă, neașteptată nici măcar de cei mai fervenți fani MCU, atât câți au mai rămas. După ce am fost umiliți ca fani și supuși la nenumărate acte de tortură în care ne-am văzut favoriții reduși la numere de circ, asta dacă nu au fost eliminați sistematic, iată că ni se servește acum ultima umilință intitulată Girl Boss the Movie, în care singurul personaj legacy – Nick Fury, este din nou redus la un număr de bufonerie ieftină. Bine, pentru a înțelege ceva despre aceste personaje trebuie să fi urmărit Captain Marvel, Wandavision, Miss Marvel și Secret War (aparent și Hawkeye pentru a înțelege sfârșitul) dar sincer, cui îi mai pasă în acest moment. MCU nu are nici o direcție și pedalează în gol, în special când experimentul cu toate aceste Fete Puternice pare să fi dat eșec total și marele villain pe care contau – Kang, și-a încasat-o deja de două ori de la personaje obscure plus că actorul care îl interpretează – Johnatan Majors, este în plin proces de ultraj și violență domestică.

Dar gata cu văicăreala generală, hai să ne văicărim specific despre acest film. Cea mai mare bilă albă este că e scurt și că Iman Vellani canalizează suficient entuziasm cât te fure și pe tine un gând solitar că poate poate există lumină la capătul tunelului. Și să nu mint, au fost câteva momente în care am pufnit în râs de câte o dumă aleatoare plasată de familia acesteia. Dar pentru fiecare licăr de speranță, filmul îmi turna câte o găleată de apă rece, fie sub forma unui număr muzical venit complet din senin, sau insistența unei scene cu pisici ce devorează oameni, care poate i s-a părut o idee bună cuiva care a avut sufiecintă putere executivă cât să o bage înauntru la montajul final. Scenariul este sub orice critică, semn că deja ultra-uzitata formulă Marvel nu mai funcționează. Sunt multe chestii ce nu au noimă, fire narative executate pe repede înainte sau lăsate pagubă în mijlocul drumului, personaje care apar și dispar pentru că așa le cere scenariul. Măcar au găsit o modalitate creativă de a mai estompa din puterea copleșitoare pe care Captain Marvel o avea, cel puțin pentru o vreme. Villainul este foarte prost conceput, și după ce afli anumite informații, mai că îți vine să îi dai dreptate. Montajul este și el peste tot, probabil unul dintre cele mai proaste văzute la vreun film de acest calibru, se simt multiplele refilmări și răzgândiri în ce privește scenariul, se simt parcă și în jocul actoricesc a lui Brie Larson, care deseori simți că e acolo să bifeze un posibil ultim cec, cu toate că alte ori pare a se amuza copios (în special în compania junei Iman).

Așa cum menționam și în deschidere, filmul nu a fost așteptat de nimeni, sala fiind aproape pustie față de îmbulzeala pe care o sufeream în urmă cu câțiva ani, aceste filme, precum și filmele cu super-eroi din ultima vreme, trecând deseori ca un gând fugitiv în mintea consumatorului de astfel de produse. Simt că urmărim cântecul de lebădă al universului MCU, unul care mi-a fost deosebit de drag și de care am fost mai mereu entuziasmat, căruia i-am oferit mai mereu laude și osanale, în ciuda faptului că în ultimii ani, produsele scoase erau de calitate tot mai îndoielnică. S-a ajuns la o stare de apatie generală care a pus studioul Marvel pe jar, dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor că Feige și compania deja fac eforturi pentru a-l face pe Victor Doom drept villain principal și mai mult decât atât, se dorește re-aducerea găștii inițiale de Avengers, un lucru aproape imposibil dată fiind vârsta relativ înaintată a unora și reticența multora dintre ei să îmbrățișeze din nou aceste roluri.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.