Loading...

Gunpowder Milkshake (2021)

by Adrian Solomon, iulie 17, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Navot Papushado
Distribuție: Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino, Chloe Coleman, Michelle Yeoh, Angela Bassett, Paul Giamatti
Durată: 1 h. 54 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Sam este o tânără și foarte pricepută asasină, care lucrează pentru o organizație obscură numită Firma. În urma unei erori de judecată, ea își va atrage mânia întregului bord executiv al organizației și astfel ea se trezește pe fugă, alături de fiica uneia dintre țintele ei recente, având pe urmele ei o adevărată armată de lachei periculoși.

Rant: Să o zicem pe aia dreaptă, Gunpowder Milkshake este doar o nouă clonă a lui John Wick, dar de data asta cu femei. Fiind deja restrâns de această comparație, și cu un scenariu deloc original, ce putea face Papushado pentru a face filmul interesant? Ei bine eu cred că acesta a găsit calea perfectă pentru a spune o poveste văzută deja prea des în ultima vreme, accelerându-ne simțurile cu o paletă de culori neon extrem de vii, cadre simetrice, contrastante cu violența care se desfășoară în ele, un soundtrack excepțional, scene de acțiune atent coregrafiate care combină flairul vizual cu comicul de situație a la Jackie Chan, și o distribuție aproape excepțională.

Așa cum ziceam mai sus, povestea nu aduce mai nimic nou și cu toate că se simte o tentativă de inovație paralelele cu John Wick sunt mult prea numeroase. Avem așadar asasini pentru organizații dubioase, locuri sfinte care nu permit violența, eternii gangsteri ruși / irlandezi, o bibliotecă ce servește drept loc de refugiu și de umplere a rezervelor de muniție, completă cu asasine care pozează drept bibliotecare. Protagonista care nu prea zice multe dar este letală cam cu orice îi pică la îndemână, minus câinele ucis, dar care are motivație extra de a apăra o copilă. Da, sunt lucruri pe care le-am văzut deja , unele parcă și în recentul Nobody. Cu toate astea, filmul este distractiv, cu un umor negru a la Payback-ul lui Mel Gibson, cu scene de acțiune antrenante și inovative, atent coregrafiate, câteva pe care mi-aș dori să le revăd de mai multe ori pentru a mă sătura complet de ele. Soundtrackul este de excepție, fiind punctat cu piese interesant alese precum „Baby Blue” de la The Animals, atât de inspirat folosit pe fundalul scenei de final.

Distribuția este și ea solidă, cu actrițe care deja au apărut în producții de acțiune, așa că alegerea lor nu te lasă prea confuz (legendara Michelle Yeoh, Lena Headey sau Angela Bassett fiind deja actrițe veterane cu multe producții în spate). Și Karen Gillan are deja un pedigree în filme de acțiune, iar prezenta ei este una cât se poate de fascinantă dar la ea ceva nu reușește să facă click în afara scenelor de acțiune personajul ei părând destul de plat, spre deosebire de Chloe Coleman, micuța care mai că își surclasează colegele de platou în scenele în care apare, prin naturalețea ei distinctivă.

De departe un film perfect, Gunpowder Milkshake rămâne însă un film extrem de plăcut ochiului, care cu siguranță te va binedispune!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.