Loading...
Jack Reacher (2012)

Jack Reacher (2012)

by Adrian Solomon, iulie 30, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Christopher McQuarrie
Distribuție: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, Werner Herzog, David Oyelowo, Robert Duvall, Jai Courtney
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Un lunetist deschide focul într-o zonă aglomerată, ucigând 5 oameni în ceea ce pare un atac aleator. Dovezile indică un singur suspect, un fost pușcaș marin. Acesta este prins repede și cere un singur lucru, să îi fie adus Jack Reacher. Jack este un investigator militar enigmatic care acceptă cazul dar dă peste o conspirație la nivel înalt.

Rant: McQuarrie deja a devenit unul dintre regizorii preferați a lui Tom Cruise, cu care a colaborat la mai multe filme, ultimul fiind recentul Mission Impossible: Fallout. Așa că nu e de mirare că cei doi reușesc să scoată un film decent dintr-o poveste potrivită unui episod din NCIS. Cu toate astea, Cruise reușește să își flexeze mușchii și să facă un rol bunicel, rol care a dus la o continuare, mai slabă din punct de vedere calitativ. Dar cine este Jack Reacher? În primul rând, Reacher este un personaj scos dintr-o serie de cărți care îl au ca protagonist. Acestea sunt  22 la număr, scrise de Lee Child iar titlul de față adaptează romanul One Shot. Reacher este un fost investigator militar, uns cu toate alifiile, care știe să facă de toate dar și are un talent natural de a intra în necaz. Acesta acceptă doar cele mai grele cazuri (sau cele mai imposibile misiuni dar deja încurcăm francizele) și reușește să le ducă la îndeplinire. Deci este un rol care îi se potrivește lui Cruise ca o mănușă, un rol pe care acesta l-ar putea interpreta și în somn. Deseori aveam impresia că este Ethan Hunt nu Jack Reacher cel care sare de pe clădiri și se bate cu toți dubioșii.

Filmul este destul de bun chiar dacă îl avem pe obositul de Jai Courtney pe post de malac rău, dar măcar scenele de acțiune sunt de bună calitate iar misterul te ține bine până la final. Nu este Gone Girl (că tot o avem pe Rosamund Pike printre protagoniști) dar este un film decent.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.