Loading...

Haikyuu!! (2014- )

by Adrian Solomon, iunie 16, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Sport, Comedie
Studio: Production I.G
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 87
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList:  8.44

Despre: Elevul din ciclul gimnazial Shōyō Hinata descoperă un brusc interes față de volei, după ce vede un meci la televizor. Vedeta acelui meci era un jucător numit Micuțul Gigant. Hinata fiind mic de statură întocmai ca noul său idol, decide să se apuce de acest sport. Cu toate astea, visele sale sunt distruse după primul său meci oficial în care are ghinionul de a-l întâlni pe genialul ridicător Tobio Kageyama, poreclit Regele Terenului. Cu toate astea, Hinata nu se lasă și alege liceul Karasuno, acolo unde a jucat idolul său. Dar spre marea surprindere a acestuia, la acest liceu s-a înscris și Kageyama iar cei doi devin colegi de echipă. De aici încolo începe o poveste de rivalitate/prietenie dar mai ales de spirit de echipă, în care protagoniștii vor încerca să-și pună deoparte diferențele și să formeze unul dintre cele mai invincibile duo-uri din toate timpurile, combinând geniul lui Kageyama cu atletismul exploziv a lui Hinata.

Rant: Nu este char cel mai bun anime despre sporturi văzute vreodată, mai ales că de la o vreme încoace, cam toate urmează aceeași formulă cu rivali care încearcă să-și depășească diferențele pentru binele echipei, cu un protagonist începător care trage tare să devină mai bun inspirând echipa, cu antrenamente și cu meciuri prelungite de gândurile interminabile ale opozanților și de comentariile expozitive ale celor ce asistă la meci. Da am mai văzut toate astea și la Slam Dunk (este cel cu care îl aseamăn cel mai mult), și la alte animeuri de profil. Poate cei care joacă volei vor găsi mici deranjamente cu acțiunile intreprinse de protagoniști (de ce toate atacurile vin doar în linie dreaptă, de ce nu încearcă un cros sau să ridice peste zid). Dar convențiile shounen sunt prezente aici până la cel mai enervant detaliu, fapt ce determină recomandarea de doar decent.

Haikyuu reușește să vină totuși cu personaje credibile, de care să îți pese și cu care începi să ții. Chiar dacă Hinata este enervant la un moment dat, fiind destul de monoton, Kageyama în schimb reușește deseori să fie adevăratul star. Animația este foarte fluidă și se pretează perfect unui astfel de sport iar coloana sonoră conține câteva piese de-a dreptul energizante, care se potrivesc perfect momentelor tensionate.

Per total Haikyuu!! este un anime bunicel, care te va ține în priză câteva zile, dar care nu se rupe de convențiile stilului shounen.

P.S. Părerea autorului din 2018 s-a schimbat radical după ce această serie a rupt recorduri de popularitate pentru animeurile cu subiect sportiv, devenind deja o serie destul de longevivă care încă nu dă semne de oboseală.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.