Loading...

March Comes in Like a Lion (aka. 3-gatsu no Lion) (2016- )

by Adrian Solomon, ianuarie 8, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Slice of Life, Comedie, Dramă, Sport
Studio: Shaft
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 44
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă (?)
Rating MyAnimeList: S1 – 8.42/ S2 – 9.00

Despre: Rei Kiryama, un adolescent de 17, este relativ faimos în lumea shogi-ului datorită faptului că a devenit profesionist încă din gimnaziu. Elev la un liceu din Tokyo, acesta a ales să se mute singur, datorită situației tensionate de acasă. Doar că personalitatea sa introvertită și dedicația aproape totală pentru shogi, nu îi prea dau răgaz să aibă grijă de el și de relațiile cu cei din jur. Astfel, odată ce le cunoaște pe surorile Kawamoto, el simte o inexplicabilă legătură familială cu acestea, în timp ce începe treptat, treptat să își schimbe perspectiva asupra lumii înconjurătoare.

Rant: De foarte multă vreme nu am mai avut ocazia să vizionez un anime care să mă atragă aproape complet în lumea sa (binge watch de 2 zile pentru primul sezon – mare lucru pentru mine). Ce are în plus față de alte producții dramatice, este că serialul prezintă personaje și situații cât se poate de reale, fără exagerările tipice anime. Temele prezentate sunt cât se poate de diverse, fiind discutate atât alienarea față de de cei din jur, modalități de trecere peste decesul celor dragi, depresia, așteptările imense pe care părinții le pot avea față de copii, traumele copilăriei, presiunea așteptările celor din jur – și asta doar în primul sezon. Nu avem situații bombastice și personajele se comportă cât se poate de firesc (pe cât permite acest mediu). Mai există mici scăpări dar aceste drăgălășenii nu umbresc cu nimic experiența vizionării.

Viața lui Rei este cât se poate de tristă, acesta trecând prin atât de multe drame încât, la 17 ani, este doar o carcasă ambulantă, aparent nepăsătoare. El își trăiește viața pe automat, singura sa preocupare fiind shogi-ul, un șah japonez dar cu mai multe reguli. Destinul îi scoate în cale trioul de surori orfane Kawamoto – figura maternă Akari, inepuizabila Hinata și scumpica Momo, mezina familiei. Acestea trăiesc alături de bunicul lor într-o căsuță mică, dar îl adoptă pe Rei ca pe unul de-al lor, spre totala confuzie a personajului principal. Seria începe apoi încet încet să arunce lumină asupra dramelor fiecărui personaj, atât din imediata apropiere a lui Rei, cât și asupra colegilor săi de club și a rivalilor săi, conturând o galerie cu adevărat pestriță.

Sincer, pentru un anime care pune ca element principal acest joc, te-ai aștepta să fie plictisitor dar pe lângă faptul că încearcă să îl explice în cel mai onorabil mod (cel puțin eu tot nu pricep ce joacă oamenii ăia), reușește să îl îmbine așa de bine cu situațiile prin care trece protagonistul, încât să nu îți prea pese că știi sau nu regulile jocului.

Un lucru care m-a neliniștit la început a fost grafica care mi-a displăcut puțin, datorită folosirii extensive de hașurări, asta până când am ajuns obișnuit cu ea și nici nu am mai sesizat aceste mici imperfecțiuni. Plus că din sezonul doi capătă parcă un boost calitativ.

Fără a mă mai lungi inutil, declar această producție ca un musai de vizionat pentru fanii anime, un serial care odată ce te prinde, nu te mai lasă, un serial pe care aș putea să îl compar cu preferatul meu absolut din materie de slice of life anime – Welcome to the NHK.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.