Loading...

Haita de acțiune (2023)

by Adrian Solomon, aprilie 16, 2023

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Acțiune
Regie:  Vali Dobrogeanu
Distribuție: Matei Dima, Antonia Clara Iacobescu, Anca Dumitra, Elena Chiriac, Alex Bogdan, Anca Dinicu
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 4.9

Despre: Denzel G, un polițist de la rutieră care vrea mai multe de la viață, decide să se implice în investigarea unui caz de jaf armat, atrăgând după sine alți doi colegi precum și o serie de necazuri.

Rant: Salut inițiativa lui Dima de a încerca toate genurile posibile de filme (oare după Miami Bici 2 urmează vreo comedie horror sau explorarea fantasticului românesc) dar după excelentul Teambuilding, a urmat comedia manea Romina VTM pe care am refuzat să o vizionez, iar mai apoi, acest Haita de Acțiune sau continuarea pe care nu știam dacă o vrem a lui Garcea. Și de ce zic asta, ei bine, pentru că acest personaj Denzel G, este nimeni altul decât fiul eternului Garcea ceea ce deschide ușa unui adevărat multivers autohton, așa că nu ar fi deloc surprinzător ca Leana și Costel să facă o plimbare prin Miami Bici. Lăsând gluma la o parte, acest film este amuzant și își bate „pulanul” de întreg sectorul polițienesc, văzut ca o masă constipată de șpăgari, corupți și aserviți intereselor celor bogați, un sistem unde doar un incompetent căruia îi lipsește simțul realității, poate să aducă o rază de speranță.

Acel incompetent este Denzel, ciuca de bătaie a întregii secții, nu doar datorită moștenirii sale genetice venite din partea ilustrului său tată, ci și a faptului că acesta trăiește mereu o viață fictivă, compusă doar din filme de acțiune văzute în capul său. Alături de el se află colega sa, cântăreața Antonia aflată la rol de debut, și un nou venit în secție, un etnic rom care va fi folosit pe post de recipient a mai multe cu tentă rasială. Ce pornește ca o simplă oprire în trafic a fiului unei familii bogate, se lasă cu o obsesie pentru aducerea acestuia în fața justiției din partea lui Denzel, convins fiind că juniorul este autorul unor spargeri la diverse case de pariuri bucureștene. Urmează o oră jumate de diverse poante, câteva reușite, multe cringe, într-un efort de imitare a filmelor americane proaste de acțiune.

Cu toate astea salut sincer efortul și sper că Dima va continua să facă filme, măcar pentru a-l face pe CTP să crape de ciudă când va vedea că acestea fac profit și sunt ce vrea publicul casual din România să vizioneze.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.