Loading...

Happy! (2017-2019)

by Adrian Solomon, aprilie 14, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Comedie Neagră, Acțiune
Distribuție: Christopher Meloni, Ritchie Coster, Lili Mirojnick, Medina Senghore, Patrick Fischler
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 18
Durată episod: ~45 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.3

Despre: Fostul detectiv Nick Sax, își duce zilele într-o ceață constantă alimentată de droguri și băuturi, servind ca asasin plătit ocazional. În urma unei misiuni, el suferă un atac de cord din care se trezește acompaniat de un prieten imaginar al unei fetițe, care fusese răpită de un Moș Crăciun sinistru. Împreună, acest duo neobișnuit înfruntă valuri întregi de asasini, mafioți, diverși psihopați, polițiști corupți și multe alte elemente insalubre ale societății subterane ale New Yorkului.

De ce să mă uit? Cred că v-ați prins că de ceva vreme mi-am făcut abonament la Netflix și le-am luat la periat și purecat colecția de filme și seriale. Una dintre primele serii ale căror reclame m-au atacat de la bun început a fost Happy!, dar mereu am pus-o pe raftul de vizionat mai încolo. Din prima secunda a showului, îți dai seama că acesta este puternic ancorat în benzile desenate din care își trage inspirația. Chit că adaptează o serie de doar patru numere, Happy! goes out with a bang și livrează la foc automat momente din ce în ce mai nebunești, cu un Christopher Meloni care pare a canaliza un melanj de Jason Statham din Crank și Mel Gibson … din cam orice film Arma Mortală (plus Payback). Cu toate că interacțiunile sale cu Happy, animăluțul imaginar interpretat cu multă vervă de Patton Oswalt, sunt sufletul acestui serial, acesta nu se ferește din a te oripila prin cruzimea sa ocazională (gore excesiv), momente cu puternic impact emoțional (microwaved baby anyone?), dar și a te amuza prin unele dintre cele mai întunecate dar haioase replici rostite pe micul ecran. Aș zice că este un musai pentru fanii serialelor bazate pe comicsuri gen Preacher (cu care seamănă destul de mult) sau a serialelor rated-R în general.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.