Loading...
Headshot (2016)

Headshot (2016)

by Adrian Solomon, iunie 21, 2017

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Arte Marțiale
Regie: Kimo Stamboel, Timo Tjahjanto
Distribuție:
Iko Uwais, Julie Estelle, Chelsea Islan, David Hendrawan, Zack Lee, Sunny Pang, Very Tri Yulisman
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Ishmael se trezește din comă după luni, dar descoperă că este amnezic. Tot ce știe este că a fost împușcat în cap și are mici flashuri cu anumite persoane din când în când. O doctoriță a prins drag de el și încearcă să îl ajute. Din păcate, personaje criminale din trecutul întunecat a lui Ishamel, revin în viața acestuia pentru a termina ceea ce au început.

Rant: Nu o să mint ci o să o zic din capul locului, este unul dintre cele mai brutale filme de arte marțiale văzut în ultima vreme. Nu are cine știe ce poveste, cam totul este previzibil pentru că atâtea alte filme au venit cu același scenariu, unele făcând-o chiar mai bine. Practic avem povestea unui amnezic, care încearcă să își regăsească identitatea, doar că identitatea îl găsește mai repede sub forma lui Lee, un lord al terorii nemilos, și șlehtei sale de lachei experți în ale caftelii. Ba mai mult, lui Ishamel îi e răpită și doctorița așa că frate să te ții, știi că vor urma cafturi mai ceva ca între clanurile de țigani la nunți. Povestea se pierde pe parcurs și rămâne doar de fundal, pentru a asigura un minim de emoții și trăiri.

Iko Uwais continuă trendul filmelor sale ultra brutale, în care dorește să ne arate cât de bad ass este stilul Silat. Și-a găsit și niște parteneri de minune în persoana celor doi regizori, versați în filme horror, deciși să își încerce mâna și în filmele de acțiune. Iar rezultatul este unul deosebit de violent și visceral. O scenă îmi aduce aminte extrem de mult de scena cu secția de poliția din Kiss of the Dragon, un film mai vechi de-a lui Jet Li.

Filmul nu promite mai multe decât poate să livreze. Iko și compania sunt tare pricepuți la bătăile pe care film de film țin să ni le demonstreze, dar actingul este ceva secundar pentru ei. Și poate e mai bine așa pentru feelingul filmului și pentru rezultatul final – un efort sincer de a crea un film de acțiune. Oricum fanii acestui tip de filme, printre care mă număr și eu, își permit un suspension of disbelief care le va garanta distracția necesară.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.