Loading...
I Origins (2014)

I Origins (2014)

by Adrian Solomon, martie 25, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, S.F.
Regie: Mike Cahill
Distribuție:
Michael Pitt, Brit Marling, Àstrid Bergès-Frisbey, Steven Yeun, Archie Panjabi
Durată: 1 h. 46 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Un tânăr cercetător molecular, Ian, obsedat de ochi și de a dovedi, prin cercetarea evoluției acestora, odată și pentru totdeauna că nu există un plan Divin măreț atribuit fiecărei persoane, o întâlnește la o petrecere de Halloween pe Sofi de care se îndrăgostește. Suficient de zis că această tânără, puternic ancorată în credințele spirituale, o să îi dea lumea peste cap lui Ian, care nu acceptă superstițiile de nici un fel.

Rant: I, Origins este până la urmă o dramă SF, destul de lentă și previzibilă ca plot odată ce intri în atmosferă, dar care până pe final a reușit să îmi mențină interesul și, în cele din urmă, să mă captiveze, iar scena de final de după credite, așa cum și bănuiam, încearcă să pregătească un sequel pe care regizorul se pare că îl are în vedere.

Temele precum Religie vs Știință, reîncarnare, sau paralela dintre eye (ochi) – fereastra sufletului și I (eu) – sine, sunt tratate deliberat, cinstit, fără a încerca să ofere o soluție, lăsând la latitudinea fiecăruia să vină cu un posibil răspuns. Această paralelă trasată de titlu între cele două noțiuni, ochi și suflet, reprezintă practic și schimbarea majoră în direcția filmului odată ce treci de jumătatea lui. Așa și Ian care cerceta ochii pentru a discredita existența unui Dumnezeu va ajunge să cerceteze o cu totul altă legătură, cu conotații mult mai spirituale decât ar fi dori el vreodată să admită.

Distribuția este plăcută, fără nume mari, personal nu am recunoscut decât pe Steven Yeun din Walking Dead și pe juna Astrid – sirena din Pirates of the Caribbean 4, dar care își joacă rolurile cu entuziasm.  Muzica e simpatică și potrivită unor astfel de stări contemplative.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.