Loading...
Snowpiercer (2013)

Snowpiercer (2013)

by Adrian Solomon, iunie 28, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Dramă, S.F.
Regie: Bong Joon-ho
Distribuție: Chris Evans, Song Kang-ho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Ko Asung, John Hurt, Ed Harris
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: În urma unui accident catastrofic, Pământul devine un loc inospitalier, cu temperaturi extreme. Snowpiercer este un tren perpetuu special construit, care transportă ultimele rămășițe ale umanității. Acesta este împărțit în partea frontală, locuită de elită, și în „coadă”, acolo unde locuiesc cei mai săraci și oropsiți. Aceștia sunt supuși la diverse abuzuri, până când, sătul de acest tratament, Curtis Everett, liderul celor din „coadă”, conduce o revoltă sângeroasă împotriva elitei.

Rant: Am mai vorbit despre opera lui Bong Joon-ho și cu alte ocazii, descriind filmele Memories of Murder, The Host sau Okja așa că nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că îl stimez enorm pe acest regizor și sunt un fan înfocat al filmelor sale. Snowpiercer este primul său efort în afara Coreei de Sud și este o reușită completă. Acesta a ales să adapteze un volum de benzi desenate franțuzești, Le Transperceniege și a mizat pe o distribuție aproape în întregime americană, păstrându-i doar pe celebrul Song Kang-ho și pe juna Ko Asung drept actori coreeni.

Tema filmului este una post-apocaliptică dar și de segregație socială, conflictul principal izvorând exact din această cauză. Scenele de acțiune și feelingul general al filmului aduce aminte de producțiile coreene așa că cei obișnuiți cu scene prelungite de luptă fără prea multe gloanțe sau cu drama sfâșietoare, se vor simți ca acasă.

Surprizele majore vin din partea actorilor în special din partea lui Chris Evans care reușește să alunge imaginea de Captain America și face un rol excepțional. Tilda Swinton este o altă surpriză plăcută în rolul detestabilei Mason, o caricatură monstruoasă și exagerată a tuturor clovnilor politici din istorie, pe care o vei iubi să o detești. Song Kang-ho ca de obicei face doar roluri bune iar restul actorilor completează cu succes distribuția surprinzător de eficientă.

Per total este un film musai de vizionat, cu toate că trebuie să vă pregătiți pentru două ore grele – acesta cu siguranță nu este un film ușor de vară.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.