Loading...
District 9 (2009)

District 9 (2009)

by Adrian Solomon, iulie 13, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Dramă, S.F.
Regie: Neill Blomkamp
Distribuție: Sharlto Copley, Jason Cope, David James, Vanessa Haywood, Mandla Gaduka, Kenneth Nkosi, Eugene Khumbanyiwa, Louis Minnaar, William Allen Young
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: În 1982, o navă plină cu extratereștrii a ajuns pe Pământ. Aceștia nu aveau intenții ostile, nici nu căutau să ne ajute, erau simpli refugiați de pe o planetă muribundă. Exilați în Africa de Sud, acestora li s-a creat un district special, de el ocupându-se MNU (Multi-National United) o companie a cărei singur scop era să extragă cât mai multe informații despre tehnologia avansată a extratereștrilor. Drept urmare, aceștia trăiau în mizerie deplină. Când un agent de teren al companiei este infectat de un virus extraterestru necunoscut, acesta constată că ADN-ul său începe să se schimbe iar singurul loc în care se putea refugia devine District 9.

Rant:  Peter Jackson l-a vizat pe Neill Blomkamp pentru a fi regizorul unui film bazat pe celebra serie de jocuri Halo. Căutând alternative după ce acest proiect a căzut, cei doi s-au oprit asupra scurt-metrajului produs de Neill în 2006, numit Alive in Joburg, filmuleț care tratează exact același subiect ca District 9. Astfel, District 9 reprezintă atât debutul lui Neill în fotoliul de regizor al unui film de lungă durată. cât și debutul actoricesc al bunului său prieten Sharlto Copley, ambii ajungând nume cu rezonanță în Hollywood.

District 9 este prezentat parțial ca un soi de documentar, folosind deseori la interviuri, bucăți din știri sau imagini ale camerelor de supraveghere. Temele principale ale filmului sunt xenofobia, segregarea socială dar și umanitatea. Practic extratereștrii pot fi înlocuiți cu orice soi de minoritate persecutată iar mesajul ar fi exact același. Ajută mult și profunda înțelegere a apartheidului din partea lui Neill, acesta fiind născut și crescut în Africa de Sud, într-o perioadă când această mișcare de segregare era în floare. Dacă tot vorbeam de umanitate ca temă a filmului, acesta ne arată cum protagonistul devine tot mai uman cu cât se îndepărtează mai mult de forma sa fizică de om.

Remarcatul filmului este Sharlto Copley, un prieten vechi de-al regizorului, care a făcut acestă mișcare curajoasă, dar și care și-a interpretat rolul de oficial corupt la perfecție.

Filmul are un feeling unic, deseori părând aproape real în special datorită faptului că efectele sunt integrate fără cusur. Personal îl consider ca unul dintre filmele pe care nu aveți voie să le ratați.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.