Loading...

Horimiya (2021- )

by Adrian Solomon, martie 4, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Dragoste, Comedie, Slice of life
Studio: CloverWorks
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă (?)
Rating MyAnimeList: 8.58

Despre: Kyouko Hori și Izumi Miyamura sunt colegi de clasă în anul 2 de liceu. Ea este frumoasă și inteligentă, fiind una dintre cele mai populare fete din liceu. El este un introvertit întunecat cu părul lung și ochelari, care nu socializează cu nimeni. Dar odată ce sună clopoțelul, personalitățile celor doi sunt cât se poate de diferite, ea fiind obsedată de curățenie dar și cu multiple responsabilități în jurul casei, pe când el are piercinguri și tatuaje, fiind un tânăr cât se poate de plăcut și amabil cu cei din jur. Întâmplarea face ca cei doi să se întâlnească în afara școlii, spre șocul lui Kyouko, care descoperă partea rebelă a lui Izumi, lucru ce va duce spre o poveste de dragoste și prietenie.

Rant: Auzisem de curând de acest serial și, cu toate că de obicei aștept să îi fie difuzate toate episoadele, curiozitatea m-a împins să fac pasul de a-l viziona mult mai repede, când sunt doar 8 episoade scoase din 13. Faptul că le-am terminat într-o singură ședință ar trebui să spună multe despre calitatea acestui anime, o comedie romantică în care oamenii se comportă normal (cu mici excepții) și care e plină de personaje simpatice, care probabil ar fi o adevărată plăcere să le ai în anturaj în viața reală. Din prima se disting cei doi protagoniști, atât de diferiți dar cu atâtea lucruri în comun, fiecare încercând din răsputeri să își ascundă viața lor de zi cu zi față de restul clasei. Etichetați drept fată populară respectiv băiat introvertit, întâlnirea fortuită a celor doi dă naștere unei prietenii care îl va scoate din carapace pe timidul Miyamura, oferindu-i șansa de a avea pentru prima dată în viață, oameni pe care să îi poată numi prieteni. Serialul are un gust dulceag, care de multe ori mă lăsa cu o stare de bună dispoziție și un zâmbet larg și tâmp, lăbărțat pe față. Dar are și părți bittersweet, care vorbesc despre diversele traume care îi populează pe protagoniști, de la bullying și excludere, la părinți absenți și alte necazuri cu care confruntă adolescenții noștri.

Faptul că personajele se comportă, în mare parte, ca niște oameni reali, care au curajul să își spună că se plac atunci când situația o cere, și nu stau să mulgă scene de neînțelegeri hilare cum o fac vasta majoritate a comediilor de acest fel, m-a cucerit definitiv, drept pentru care animeul primește un mare musai din partea mea.

DAR! citind manga în așteptarea restului de episoade, am descoperit faptul că povestea este mult mai bună și mai complexă în benzile desenate, și că animeul sare peste multe capitole care ofereau adâncime poveștii și conturau și mai bine anumite personaje. Cu toate astea, seria este așa cum ziceam, excepțională, așa că indiferent pe care ați alege să urmați, vă urez spor maxim!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.