Loading...
Beastars (2019- )

Beastars (2019- )

by Adrian Solomon, martie 17, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Dragoste, Highscool, Slice of Life
Studio: Orange
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 22 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 8.02

Despre: Într-o lume populată de animale, în care erbivorele coexistă cu carnivorele, lupul gri Legoshi, încearcă să nu se lase dominat de instinctele sale primare și să conviețuiască pașnic alături de colegii săi de școală. Dar întâlnirea nocturnă cu Haru, o iepuroaică albino, îi va da lui Legoshi lumea peste cap, dând naștere la două lucruri, un sentiment de dragoste față de Haru, dar și stârnirea instinctelor sale de carnivor.

Rant: Beastars este un anime unic în peisajul actual, prezentând o lume populată de animale, dar mai mult decât a sfârși fiind doar un alt highschool romance anime, acesta aruncă o privire analitică asupra anumitor chestiuni cum ar fi prejudecata, bullying-ul, diferențele de clasă și descoperirea de sine.

Lumea în care ne aflăm este o lume antropomorfică în care animalele se văd nevoite să conviețuiască unele cu altele, erbivorele cu carnivorele. Și unde altundeva se pot vedea toate prejudecățile și toate semnele de ură între specii decât la un liceu, în cazul nostru, cel mai prestigios liceu din lumea respectivă. Animalul care ajunge să reprezinte cele mai nobile idealuri încă de pe băncile școlii, ajunge să fie numit Beastar, una dintre cele mai mari distincții la care poate aspira vreun elev. Însă lucrurile nu merg prea bine în liceul Cherryton deoarece o crimă este comisă, un erbivor, membru al clubului de teatru, este devorat de către un carnivor necunoscut. Urmările acestui eveniment stârnesc valuri de antipatie față de populația carnivoră, cu toate că aceștia încearcă să își țină instinctele în frâu.

Aici serialul face un lucru foarte interesant și anume urmărește caznele prin care trec animalele carnivore în tentativele lor de a se integra în societate și de a funcționa ca membrii normali ai acesteia. Toate tipologiile sunt reprezentate, de la cei mândru de originea lor precum tigrul Bill, care nu ezită să își lase instinctele să îl ghideze, la cerbul Louis (Rouis în traducere) un erbivor extrem de arogant și mândru, care urăște pe deplin carnivorele dar care este și vedeta școlii și cel mai aproape de a fi aspirant la titlul de Beastar. Între toți aceștia, avem și pe protagoniștii noștri, ambii animale ostracizate de semenii lor, lupul Legoshi pentru că este un carnivor masiv, intimidant, care ar putea oricând să rupă un alt animal în două, dar care preferă să fie pașnic, neutru, drept pentru care este considerat un ciudat. Pe partea cealaltă o avem pe Haru, o iepuroaică pitic albinoasă, predispusă spre suicid și tendințe auto-distructive, care se consideră prada perfectă. O întâlnire întâmplătoare sub clar de lună între cei doi, trezește în Legoshi instinctele de prădător, fiind la un pas să o devoreze pe micuța Haru. Însă în același timp, în lup se trezește și un sentiment complet străin, necunoscut lui, și anume cel de interes amoros față de posibila sa pradă.

Am scris atât și tot nu am zis exact cu ce este serialul, asta și pentru că la un moment dat nu îți mai pasă de acțiune ci vei urmări serialul strict pentru a mai petrece un pic de timp cu personajele și pentru a le urmări evoluția. De foarte multă vreme nu am mai fost investit așa de mult într-un serial. Am terminat Beastars pe nerăsuflate într-o singură ședință, acesta apărând vinerea trecută pe Netflix, iar anunțul că va fi un sezon 2, m-a făcut curios și extrem de nerăbdător, atât de mult încât am decis să mă apuc să citesc manga după care este adaptat, descoperind în acest fel una din cele mai bune serii pe care am citit-o/vizionat-o vreodată.

Ar mai trebui poate să menționez un lucru scurt despre grafică. Nu sunt expert, dar de obicei simt că grafica 3d folosită în serialele de anime este deseori oribilă – cel mai trist exemplu fiind seria Berserk, însă aici, Studio Orange o implementează atât de fluid încât mișcările personajelor par aproape reale.

Serialul de care îmi aduce cel mai bine aminte această serie este tot unul provenit din biblioteca Netflix, și anume recent încheiatul Bojack Horseman – minus cinismul acestuia. Cred că toată lumea ar trebui să încerce această serie atât de unică și de bine făcută!

2 Comments


    • BoldyAnita
      Replay Cancel Replay
    • martie 27, 2020

    <3

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.