Loading...
Death Note (2006-2007)

Death Note (2006-2007)

by Adrian Solomon, martie 16, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Mister, Psihologic, Supranatural
Studio: Madhouse
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 37
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.63

Despre: Ce ai face dacă ai avea puterea să pui capăt oricărei vieți de pe pământ, fără ca nimeni să știe cine este făptașul? Light Yagami, un licean extrem de inteligent, încearcă să găsească un răspuns acestei întrebări, atunci când ajunge în posesia unui Death Note – un caiet special pierdut de către un zeu al morții. În curând, pe urmele lui Light se va porni misteriosul și excentricul detectiv L, într-un joc plin de suspans de-a șoarecele și pisica.

Review by Lia C.: Death Note se bucură de un nou val de popularitate, mai ales cu ocazia anunțului că scriitorul seriei manga, Tsugumi Ohba, urmează să aibă încă o lucrare ecranizată. Și pe bună dreptate, Death Note este considerat un clasic, un must-see pentru orice pasionat al genului.

Premisa este relativ simplă: un caiet, anume death note-ul, permite celui care îl folosește să ucidă orice persoană își dorește scriindu-i numele în paginile sale. Întâmplarea face ca death note-ul să cadă în mâinile unui elev de liceu cu grave complexe de superioritate, acesta asumându-și rolul unui adevărat dumnezeu, pornit să omoare toți infractorii Japoniei și nu numai. De aici înainte, dilema morală este cea mai mare forță de conducere a serialului.

Deși povestea are un ritm destul de lent, Death Note folosește suspansul în avantajul său la capacitate maximă. Cele două tabere principale – Kira, condus de puterea oferită de death note, și L, cel mai renumit detectiv din lume, pus să îl demaște pe Kira – se află mai aproape decât cred ei vreodată, și împart populația în două în ceea ce privește aderarea la principii morale. Probabil că relevanța serialului se menține prin eterna întrebare „Ce aș face eu în locul lui Kira?”, o întrebare dezbătută pe toate fețele care deseori iscă mari controverse, atât în universul serialului, cât și în sfera internetului lumii reale dedicată acestuia.

Death Note poate fi vizionat și pe Netflix România, cu siguranță reprezentând o adiție de importanță în biblioteca oricărui fan anime (și nu numai) care se respectă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.