Loading...

The Devil is a Part-Timer! (aka. Hataraku Maou-sama!) (2013- )

by Adrian Solomon, martie 17, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Supranatural
Studio: White Fox
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în derulare
Rating MyAnimeList: 7.82

Despre: Asaltat de armatele Eroului, Satan și supusul său Alsiel, reușesc să se salveze printr-un portal care îi transportă în Tokyo. Lipsiși de puterile lor magice și transformați în oameni obișnuiți, cei doi vor trebui să se obișnuiască cât mai repede cu traiul printre oameni și de ce nu, să își găsească o slujbă cât mai curând pentru că nu au nici o lețcaie iar foamea le dă târcoale. Unde mai pui că și Eroul i-a urmat în această lume nouă la fel și o suită de primejdii din fosta lume, suficient cât cei doi să aibă suficiente bătăi de cap.

Rant: O altă comedie supranaturală, un reverse-isekai, cu personaje dintr-o lume fantasy care poposesc în lumea noastră, iar în loc de probleme cu dragoni, profeții și alte elemente fantastice, protagoniștii trebuie să își facă griji pentru cum supraviețuiesc zi de zi, dacă le ajunge mâncarea sau cum să își cheltuiască cât mai chibzuit puținele economii. Având în vedere că cei aflați în această situație sunt cele mai puternice persoane din celălalt univers, neobișnuite cu astfel de gânduri, comedia este garantată, mai ales de iei în considerare ambiția lui Satan de a cuceri lumea lucrând la o variantă knock-off de McDonalds. Și nu, nu e Satan cel din Biblie, și nu este neapărat eroul negativ, așa cum protagonista Emi va afla, conflictul între ideologia ei de eroină/ultimă speranță a umanității și realitatea din teren fiind unul dintre cele mai apetisante aspecte ale seriei. Relația dintre școlărița/colegă de lucru a lui Satan și acesta, care după toate aparențele pare a fi un tânăr adult, ridică niște red flags, dar deja e ceva atât de comun în aceste comedii harem încât nici nu pot să zic că am fost tare mirat de existența ei. De curând a fost anunțat un sezon secund pe care vă mărturisesc că îl aștept cu nerăbdare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.