Loading...
Hotel Artemis (2018)

Hotel Artemis (2018)

by Adrian Solomon, octombrie 21, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Drew Pearce
Distribuție: Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Jeff Goldblum, Brian Tyree Henry, Jenny Slate, Zachary Quinto, Charlie Day, Dave Bautista
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Los Angeles, 2018. Pe fundalul unor revolte ale populației, un grup de spărgători de bănci își încearcă norocul cu un jaf la o bancă, jaf care merge extrem de rău. Doi frați, Shem și Lev, reușesc să scape și să se refugieze la Hotelul Artemis, un spital special pentru membrii speciali ai lumii criminale, condus atent de meticuloasa Soră Jane și de grijuliul munte de om Everest. Noaptea ce urmează devine încinsă de-a dreptul când o apariția șocantă le va deraia recuperarea tuturor celor cazați la infamul Hotel.

Rant: Hotel Artemis nu e deloc un film prost dar parcă se cam calcă pe șirete atunci când este vorba să pornească povestea. În plus de asta, își folosește destul de stângaci distribuția talentată de care dispune. Jodie Foster este ca de obicei solidă în rolul stoicei Nurse, cu un Bautista mai mult decât potrivit în rolul uriașului cu inimă de aur. Printre pacienții aflați acolo se află Charlie Day mai plin de sine ca niciodată, o Sofia Boutella pe care personal mă bucur să o văd de fiecare dată, și proaspăt venitul Shem – Sterling K. Brown – tipul absolut demențial din ultimul Predator, împreună cu fratele său. Fiecare are o agendă mai mult sau mai puțin ascunsă, dar ce e mai important este că fiecare trebuie să adere la strictele reguli ale Hotelului impuse de Nurse. Aceasta se dă peste cap pentru a se asigura că pacienții săi reușesc să plece pe propriile picioare, beneficiind în efortule sale de aparatură medicală de cea mai înaltă calitate. Dar pe măsură ce revoltele din oraș se intensifică – fapt despre care aflăm din nenumăratele inserturi cu știri – pe atât noaptea devine mai tulburată când în decor își fac apariția două personaje care pun în pericol tot ce a creat Sora la Hotelul Artemis.

Scenele de acțiune sunt rare, dar făcute cu mare stil. Din păcate nu reușesc să acorde vreo profunzime filmului mai mare decât un episod din orice serial de acțiune S.F. văzut vreodată. Scenariul este subțire și poate că se putea face mai mult cu distribuția extrem de talentată, Quinto fiind absolut irosit în rol. Noroc că filmul ne oferă o surpriză plăcută când vine vorba de identitatea unuia dintre cei doi vizitatori neașteptați.

Filmul merge la fix dacă vreți să vă ocupați o după-amiază sau o seară cu ceva fără pretenții.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.