Loading...

Hubie Halloween (2020)

by Adrian Solomon, octombrie 11, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Horror
Regie: Steven Brill
Distribuție: Adam Sandler, Kevin James, Julie Bowen, Ray Liotta, Rob Schneider, June Squibb, Kenan Thompson, Shaquille O’Neal, Steve Buscemi, Maya Rudolph
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 5.2

Despre: Hubie Dubois este loserul peren al orașului Salem, obsedat de sărbătoarea Halloween și ridiculizat de toți locuitorii orașului, mai puțin de mama sa și de fosta sa mare dragoste, căreia Hubie i se pare a fi chiar un individ cumsecade. Însă, în noaptea de Halloween, lucruri bizare încep să se petreacă în jurul lui Hubbie: oameni dispar, un deținut al unui sanatoriu mental evadează cu destinația Salem iar vecinul său s-ar putea sau nu să fie un vârcolac.

Rant: Hubie Halloween este nouă producție Netflix în colaborare cu compania lui Adam Sandler, Happy Madison. Și așa cum ne-a obișnuit un film Adam Sandler, este o producție care va diviza din nou spectatorii între fanii actorului, care sunt deja imuni la comentariile negative ale criticilor și care încă găsesc plăcere în umorul, deseori, pueril invocat de scenariștii acestor pelicule, și cei care în general ocolesc orice titlu de care este atașat numele actorului (care bănuiesc că au făcut la fel și în cazul excelentului Uncut Gems, privându-se de o producție excepțională).

Linia de dialog cea mai reprezentativă pentru acest film este atunci când i se spune lui Hubie că „He overstayed his welcome!”, lucru la care am zis un răspicat, „Amen sister!”, gândindu-mă că actorul a găsit o cale meta de a se lua în derâdere. Hubie Halloween pășește pe calea mult bătătorită de producțiile Happy Madison, cu aceiași actori, gașca deja fidelă a filmelor lui Sandler, și aceleași gaguri. Sandler însăși se reîntoarce la un stil de rol pe care îl speram demult abandonat, acela de lovable loser cu dificultăți de vorbire (neexplicate de film), care i-au adus lui Sandler faima de care se bucură acum, dar care probabil ar fi trebuit să rămână o amintire. Astfel, el își croiește unica sa cale prin film și prin viață, drept un copil prins în corpul unui adult, care încă își udă patul și se sperie la cea mai mică adiere de vânt, care este încă vânat de copii cartierului care aruncă după el cu ouă, pungi cu rahat și în câteva cazuri, securi sau scaune de toaletă! Și nu doar ei se iau de sărmanul Hubie ci și ceilalți locuitori, în frunte cu personajul lui Ray Liotta, care pare foarte comis rolului. Nici nu are rost să zic ce exact anume se va întâmpla pentru că bănuiesc că deja v-ați prins de deznodământul fericit al filmului și mesajul său siropos (nu zic că nu e corect ce se transmite!). Filmul este plin de actori care apar regulat în filmele lui Sandler (Rob Schneider, Steve Buscemi, Kevin James, Maya Rudolph) dar și apariții surpriză precum Shaquille O’Neal sau Michael Chiklis.

În fine nu o mai lungesc pentru că filmul este mai lung decât ar trebui dată fiind premisa sa ofilită, dar în același timp s-ar putea să fie fix alegerea potrivită pentru a viziona ceva împreună cu toată familia, neexistând nuditate sau limbaj prea explicit. Cu toate că de multă vreme nu mă mai consider un fan a lui Sandler, filmul acesta nu mi-a schimbat deloc părerea dar a reușit să mă facă să uit de griji timp de două ore din viață și să mă destind, cu creierul pus pe pilot automat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.