Loading...
Slaughterhouse Rulez (2018)

Slaughterhouse Rulez (2018)

by Adrian Solomon, iunie 20, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Horror
Regie: Crispian Mills
Distribuție:
Asa Butterfield, Finn Cole, Hermione Corfield, Michael Sheen, Nick Frost, Simon Pegg, Margot Robbie
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 5.3

Despre: Slaughterhouse este o academie privată unde merge doar spuma societății. Ajuns fortuit în mijlocul lor, tânărului de origini umile, Wallace, îi este greu să se adapteze. Dar când operațiunea de fracking din apropierea școlii, aprobată taci de directorul instituției, eliberează din subteran o specie necunoscută de monștrii carnivori, Wallace va fi nevoit să strângă rândurile elevilor și să supraviețuiască unei nopți infernale.

Rant: Entuziasm inapt ar fi primele cuvinte care mi-ar trece prin minte încercând să descriu acest film. Acest prim film scos de studioul Stolen Picture, studiou aflat în proprietatea lui Pegg și Frost, ar fi fost aproape de decent dacă s-ar fi concentrat un pic mai mult asupra unei direcții clare și ar fi punctat pe acel gen. Este o comedie horror dar parcă nici nu prea râzi nici nu prea te înspăimânți. Se vede că vrea multe, dar parcă are o inabilitate de a aduce împreună multitudinea de fire narative.

Firul principal în urmărește pe Wallace, elev de origini umile, ajuns la o academie privată doar pentru că s-a eliberat un loc. Locul eliberat fusese de fapt al unui vice-conte gay umilit constant de bătăușii școlii până la punctul în care acesta și-a luat viața, lăsându-l pe colegul său de cameră și aparent iubit, devastat. Academia este împărțită în case așa cum știm că este orice academie privată care se respectă. Normal că Wallace va ajunge în casa aia penibilă unde îs duși loserii, cu toate că el declară constant că regulile nu i se aplică. Ba mai mult, i se pune pata și pe frumusețea școlii Clemsie, lucru aparent interzis, pentru care își încasează suficiente bobârnace. Apoi îl avem pe Willoughby Blake, colegul de cameră, iubitul devastat de care nu știi dacă se va sinucide sau va arunca școala în aer – interpretat totuși foarte bine de Asa Butterfield. Povestea sinuciderii prietenului său ar trebui să reprezinte un moment dramatic dar este prea repede făcut uitat de cacofonia de glume puerile, încât nici nu apuci să îl înregistrezi ca ceva moment important. Apoi ar mai fi directorul școlii numit Liliacul, interpretat amuzant de Michael Sheen, care a pus-o de o afacere profitabilă dar păguboasă pentru ecosistem, de fracking pe terenul școlii. În pădure mai e aciuat un hippiot bărbos ce vinde droguri la copii și face profeții despre apocalipsă, având și el propria poveste despre un frate pierdut prin subteranele școlii. Ah mai să uit de motivul principal pentru care m-am uitat la film, Simon Pegg, pe post de șef de casă alcoolic, cu o prietenă mult prea bună pentru el.

Speram că o sa văd un nou film în stilul celor din trilogia Cornetto, având în vedere că Pegg și Frost erau implicați în proiect, dar nu a fost cazul. Există totuși câteva sclipiri din geniul lui Wright în câteva cadre, dialogul este în mare măsură ok și nu simți la final că ți-au murit neuronii, așa cum se întâmplă, din păcate, la prea multe filme din ziua de azi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.