Loading...
The Equalizer (2014)

The Equalizer (2014)

by Adrian Solomon, iulie 20, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Crime
Regie: Antoine Fuqua
Distribuție: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Bill Pullman, Melissa Leo
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Robert McCall (Denzel Washington), un om misterios cu un trecut tumultuos, încearcă să ducă o viață liniștită. Totul se schimbă când el o întâlnește pe Teri (Chloë Grace Moretz), o adolescentă molestată de niște mafioți ruși violenți, moment în care decide să intervină, pregătit să înfrunte pe cei răi pentru a-i ajuta pe cei neajutorați.

Rant: Fuqua + Denzel = love! Putem afirma acest lucru având în vedere că Training Day a fost un mega succes și restul colaborărilor dintre cei doi au fost succese financiare însemnate pentru studiouri dar ne-au oferit și nouă spectatorilor niște filme destul de memorabile. The Equalizer respiră și trăiește întocmai ca și protagonistul său, un Denzel care parcă se transpune pe peliculă, fiind la fel ca McCall, un senior ce dorește doar să se stabilească undeva liniștit dar este atras înapoi în lumina reflectoarelor de către întâmplări care nu țin neapărat de ei. Nici eu nu am înțeles exact ce am vrut să zic aici făcând această comparație dar să dăm din cap ca și cum am fi înțeles și să trecem mai departe. The Equalizer va rămâne în istoria filmelor nu pentru că ar fi vreo producție grandioasă și un film cu veleități de cult-clasic, dar prin banalul fapt că este primul film, care a reușit să-l aducă înapoi pe Denzel pentru o continuare, cu The Equalizer 2 poposind zilele acestea în cinematografe.

Filmul adaugă la producțiile cu tipi retrași ce revin în activitate pentru a da somn la mafioți ciupercați, fie că vorbim despre Reeves în John Wick, Willis în RED și Neeson în mai toate filmele produse în ultimii 10 ani. Denzel aici le dă ceaiul unor rusnaci puși pe șotii, care se iau de interesanta Moretz. Și nu doar că îi bate de le sună apa în cap, o face și cu stil, ca un veritabil McGyver al Home Depot-ului (un fel de Dedeman). Filmul încearcă un ton grav pe alocuri, piperând pe ici pe colo mai o glumă, mai o filozofie, dar acțiunea, odată începută, primează. Denzel întotdeauna a arătat că poate interpreta foarte ușor roluri de bad-ass, iar aici nu este cu nimic mai prejos decât în alte producții. Filmul merită văzut și ca o scurtă distracție de două ore.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.