Loading...
John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

by Adrian Solomon, mai 17, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune
Regie: Chad Stahelski
Distribuție:
Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Anjelica Huston, Ian McShane, Halle Berry
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Vânat de toți asasinii care doresc recompensa imensă pusă pe capul său, John Wick pornește într-o călătorie periculoasă, a cărei scop final este mântuirea cu toate că prețul cerut pentru acest lucru s-ar putea să fie prea mare.

Rant: Dacă aprilie ne-a făcut să fim nerăbdători pentru Endgame, mai cu siguranță ne-a făcut să fim extrem de hyped pentru capitolul 3 (dar nu ultimul) din această franciză numită John Wick, pornită parcă dintr-un nimic. Ba mai mult, țin minte că la început, prima parte era tratată ca o glumă, ca o tentativă disperată a unui actor de a-și salva cariera. Și oh, cât s-a putut înșela lumea.

Povestea acestui terț capitol pornește exact din minutul unde ne-a lăsat ultima parte, și anume John Wick pe cale să fie excomunicat din lumea asasinilor. Acesta pornește în căutarea unui refugiu, dar numărul celor care-i bat la ușă se înmulțește pe măsură ce timpul trece, asigurând astfel un început exploziv de film, cu o scenă viscerală de acțiune prelungită. Și astfel de scene vor fi multe, filmul reluând acel balet grațios și brutal cu care ne-a delectat primele două părți, ba parcă acesta devenind și mai sângeros și mai explicit (cu suficiente faze care îți vor produce disconfort dacă ideea ta de film ideal de acțiune nu include și un cuțit vârât în ochi până la prăsele).

Cu un popas prin Maroc și o întâlnire cu niște personaje din trecut, povestea lui John ne poartă mereu înainte, cu toate că aceasta se poticnește pe alocuri. Noroc cu băieții din The Raid a căror prezență o salut, mă bucur să îi văd într-un film de asemenea calibru, băieți care injectează actul final cu un plus consistent de adrenalină. Marc Dacascos, un actor de care nu mai știam absolut nimic în ultima vreme, apare pentru a ne aduce cel mai redutabil adversar avut de John până acuma.

Capitolul 3 face ce face și nu doar că extinde universul în direcții nebănuite, introducând o groază de concepte noi (Judecătorii, Înțeleptul) dar și ne prezintă mai multe informații despre eroul nostru principal și nu numai. Aflăm mai multe despre Winston, prietenosul manager al Continentalului interpretat de același magnific Ian McShane precum și de fidelul său recepționer Charon, care apucă să își chiar murdărească puțin mâinile. Keanu Reeves ne arată din nou că pare făcut să joace astfel de eroi taciturni dar extrem de periculoși, îngreunându-ne acum alegerea între Wick și Neo ca rolul definitoriu al carierei sale. Halle Berry este o apariție surpriză destul de scurtă durată însă, ea părând că s-a antrenat din greu pentru acest rol.

Dacă tot menționam de actorii din The Raid (Yayan Ruhian și Cecep Arif Rahman), am observat și niște easter eggs care privesc două filme celebre d-ale lui Bruce Lee, în speță scena din sala cu oglinzi (scenă care o repetă oarecum pe cea din partea 2) care pare a fi o replică a celebrului Enter the Dragon, dar și ascensiunea unor scări doar pentru a da de adversari din ce în ce mai periculoși, asemenea turnului din The Game of Death.

Pe scurt, scene de acțiune cu duiumul, cele mai bune din toată seria, dar și o adiție extrem de importantă pentru acest univers aflat în continuă expansiune, fac din John Wick: Chapter 3 – Parabellum un film musai pentru fanii filmelor de acțiune.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.