Loading...
Natural Born Killers (1994)

Natural Born Killers (1994)

by Adrian Solomon, iunie 25, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Satiră, Crime
Regie: Oliver Stone
Distribuție: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr., Tom Sizemore, Tommy Lee Jones

Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Mickey și Mallory Knox sunt doi criminali psihopați extrem de violenți, care au lăsat în urma lor un șir nesfârșit de atacuri și crime. Pe urmele lor se află brutalul și la fel de psihopatul detectiv Jack Scagnetti dar și reporterul Wayne Gale, care i-a glorificat pe cei doi în ochii publicului prin reportajele sale.

Rant: Acest film este socotit ca unul dintre cele mai controversate producții ale anilor 90, ajuns chiar pe un onorabil loc 8 în opinia revistei Entertainment Weekly, un film care a inspirat o serie de crime la indigo cu cele produse de cei doi protagoniști. Scenariul folosit ca punct de pornire a fost conceput de Tarantino, care inițial intenționa să regizeze el acest film, un film ce urmărea povestea unui cuplu căsătorit care brusc s-au apucat să comită crime. Dar Tarantino a spus pas acestui proiect și l-a vândut prin intermediari studiourilor Warner Bros. Povești despre acest scenariu au ajuns și la urechile lui Oliver Stone, care căuta un proiect nou după epuizantul Heaven & Earth. Împreună cu o mână de scenariști, aceștia au păstrat dialogul în mare parte nealterat dar au schimbat focusul pe povestea celor doi criminali și cum au ajuns ei datorită mediei, să fie îndrăgiți de o lume întreagă.

Filmul este de fapt o satiră puternică adusă mediei în general și a implicării și popularizării diferitelor scandaluri ale vremii, media reprezentată cu mult aplomb de RDJ, care a petrecut o bună perioadă de timp cu un reporter similar celui jucat în film, pentru a intra mai bine în pielea personajului. Alt actor ce a avut frâu liber în a-și improviza replicile a fost Rodney Dangerfield, aici la unul dintre cele mai bune roluri din întreaga sa carieră.

Natural Born Killers nu este un film ușor de digerat, violența prezentată aici fiind de un nivel grafic destul de mare. Nici stilul extrem de psihedelic în care este filmat nu ajută să înțelegi întreg substratul prezentat, regizorul introducând deseori animație, filmări în alb negru sau alte palete neobișnuite de culori, folosindu-se și de un număr mare de unghiuri de filmare, filtre și efecte speciale. Ba la un moment dat, un întreg capitol de film ce prezintă viața protagonistei Mallory, este prezentat ca un segment dintr-un serial sit-com, complet cu fundal sonor în care audiența râde la poantele spuse.

Nu lăsați însă aceste lucruri să vă descurajeze, filmul este extraordinar, având în Woody și Juliette două personaje pe care vei ajunge să iubești să le urăști.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.