Loading...
Kick-Ass 2 (2013)

Kick-Ass 2 (2013)

by Adrian Solomon, septembrie 3, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie Neagră
Regie: Jeff Wadlow
Distribuție: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz, Jim Carrey
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Dave (Aaron Taylor-Johnson) și (Chloë Grace Moretz), (sau Kick-Ass și Hit-Girl) încearcă să ducă o viață liniștită, lipsite de evenimente neplăcute, și să fie doar doi simpli adolescenți. Miindy este forțată să se retragă din viața de super-erou iar Dave, rămas fără un partener, se alătură unui grup condus de Colonelul Stars and Stripes (Jim Carrey), un mafiot reformat. Dar Red Mist, fostul partener a lui Kick Ass din prima parte, revine cu un plan malefic de a elimina complet toți super-eroii.

Rant: Rămân la părerea că această continuare, în afară de a stoarce câțiva bănuți în plus, nu este prea justificată. Jeff Wadlow nu prea știe ce să facă cu acest tip de filme, reușind să strice cam tot ce a făcut interesant domnul Vaughn cu prima parte. Violența există aici doar de dragul violenței, fără a avea tente ironice, înjurăturile la fel, cu toate că totul este mai diluat și făcut mai friendly pentru un consum larg.

Mindy/Hit-Girl prin senzaționala Moretz, se desprinde din mediocritate prin povestea ei personală, de fostă fetiță teribilă ce bătea tot ce prindea, aflată față în față cu un dușman incredibil de puternic, aparent invincibil – adolescența. Dacă filmul se numea Hit Girl și se concentra doar asupra ei zău că nu m-ar fi deranjat și probabil aș fi fost mult mai mulțumit de produs. Mindy, rămasă orfană, se mută cu polițistul Marcus, căruia îi face promisiunea că renunță la identitatea secretă. Dave, rămas fără partener, este invitat într-o asociație de super-eroi amatori, mulți dintre ei aflați acolo doar pentru a petrece timpul liber. În momentul în care Red Mist creează o alianță a răufăcătorilor, a cărui singur scop era eliminarea lui Kick-Ass și a restului de super-eroi, Dave și Mindy se văd nevoiți să lupte din răsputeri împotriva noului inamic.

Pe hârtie povestea sună bine, cum la fel de bună a fost și această serie secundă de benzi desenate. Însă filmul a reușit să plictisească și să reducă un produs care a pornit o adevărată revoluție împotriva filmelor blânde cu super-eroi, într-un produs asemănător acestora. Chiar dacă Moretz și Taylor sunt ok ca și cuplu pe ecran, având un dinamism credibil de cuplu adolescentin, mulți din restul celor prezenți par a bifa un alt rol pe CV, la fel cum o face și Jim Carrey, care a ajuns să chiar condamne filmul pentru gradul său ridicat de violență. Scenele de acțiune reușesc să plictisească, mai puțin cele în care este implicată Moretz, o prezență mereu grațioasă, plăcută de camera de filmat.

Filmul merită vizionat pentru momentele în care este implicată domnișoara, iar dacă vreodată vor dori să mai facă vreun film din această serie, Hit Girl ar trebui să fie în rol principal.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.