Loading...

Kimi (2022)

by Adrian Solomon, octombrie 16, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Steven Soderbergh
Distribuție: Zoë Kravitz
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: O tânără care lucrează de acasă pentru o companie de soft din Seattle și care suferă de agorafobie, descoperă dovezi ale unei crime surprinse de produsul la care lucrează, Kimi, o alternativă pentru Siri sau Alexa. Însă pentru a afla răspunsuri și a strânge dovezi, ea va trebui să se aventureze în afara apartamentului, lucru mai ușor de zis decât de făcut.

Rant: Steven Soderbergh face în general thrillere realiste (a prezis oarecum pandemia COVID într-unul dintre ele), dar în fiecare încearcă să insinueze mesaje sau critici sociale, iar Kimi nu este excepție de la această regulă. Acest thriller pe care aș putea să îl numesc tehnologic, este destul de potolit față de altele din bogata sa filmografie, și face o observație a vieții post-lockdown pandemic, altă temă a filmului reprezentând-o invazia tehnologiei în viața personală a utilizatorilor.

Angela Childs, interpretată convingător de o Zoë Kravitz excepțională, suferă nu doar de o agorafobie severă și de un OCD frustrant, dar posibil și de alte probleme mentale neidentificate iar slujba ei este ideală pentru o persoană în poziția ei, și anume ea este un specialist tech a cărui unic scop este să perieze și să identifice zone de îmbunătățire a mii de comenzi vocale adresate asistentului virtual Kimi. Astfel ea este martoră la ceva ce s-ar putea sau nu să fi fost o crimă, iar de aici obsesia cu acest caz se intensifică întra-atât încât este dispusă chiar să șă iasă din apartament doar pentru a descoperi adevărul.

Filmul balansează două părți distincte și anume prima, în care lucrurile se întâmplă la pas mărunt, și a doua care e mult mai frenetică, camera devenind la fel de agitată ca și personajul principal. Kimi este și un film de stare, și văd cum ar putea fi considerat plictisitor, dar el doar își ia timpul necesar pentru a spune o poveste de impact. Poate fi găsit pe HBO Max așa că vizionare plăcută.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.