Loading...
Signs (2002)

Signs (2002)

by Adrian Solomon, ianuarie 7, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, S.F.
Regie: M. Night Shyamalan
Distribuție:
Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin, Abigail Breslin
Durată: 1 h. 46 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Un fost preot pe nume Graham Hess, devenit agricultor, descoperă o serie de cercuri stranii în lanul său de porumb. Împreună cu fratele său, el decide să investigheze fenomenul, convins inițial că este doar o șotie a copiilor din zonă, doar pentru a da peste niște răspunsuri care îi vor zgudui credința din temelii.

Rant: Ca să completăm trilogia inițială a filmelor bune regizate de M. Night Shyamalan, vă propun să aruncați un ochi și peste Signs. Pentru mine acest film este simbolic pentru cariera regizorului, putând fi, precum filmografia sa, împărțit în 2 părți distincte, prima jumătate excelentă, a doua extrem de telefonată și, de ce să nu admitem adevărul, proastă de-a dreptul.

Așadar avem pe fostul părinte Graham, care în urma unor tragedii personale, el decide să se lase de acea meserie și să se dedice fermei sale și creșterii celor doi copii. Astfel, într-o bună zi, el dă întâmplător peste niște cercuri în lanul de porumb, fapt ce îl face suspicios, în special când află că acest fenomen a apărut simultan în mai multe părți ale lumii. Ce urmează este un thriller S.F. destul de bun, care din păcate suferă de niște momente Deus-Ex Machina mult prea jenante pentru a fi numite plot-twists. Dacă prima parte reușește să creeze acea atmosferă de suspans pe care o reușise regizorul în producțiile sale anterioare, în a doua am impresia că se împușcă în picior când ajungem la revelația finală. Cu toate astea, există suficiente scene care să te pună în gardă și să te țină cu pulsul ridicat.

Distribuția este una chiar bună, avându-l pe Mel Gibson în rol central, un om care se luptă cu pierderea credinței și pe Joaquin Phoenix, un actor care abia începea să își intre în ritm printr-o serie de roluri fantastice, pe post de frate eșuat în viață.

Din considerente strict personale, consider că filmul este doar decent, fără a păși peste granița spre statutul de musai, dar totuși un decent foarte solid.

2 Comments


  • Catalin
   Replay Cancel Replay
  • ianuarie 9, 2019

  De acord ca Signs e mai putin reusit decat filmele anterioare ale lui Shamalamadingdong, dar era greu sa fie altfel. E o productie la alta scara. Mi se pare si acum un film destul de fun, cu momente neinspirate dar si cu faze destul de tensionate. Sunt curios ce parere ai si de The Village, care imi e tare drag, cu tot cu twist-urile care in adolescenta m-au facut sa-mi dau ochii peste cap.

  • Nu zic ca Signs nu e fun doar ca a doua jumatate a filmului mi s-a parut asa de underwhelming la momentul respectiv, in special stiam cand tipul stie sa faca suspansul sa dureze pana la final si atunci sa iti traga covorul de sub picioare. Cat despre de The Village... a avut o premisa foarte interesanta, si la fel ca Signs, pana la jumatate reuseste sa te tina in priza, dar apoi cand vine plot twistul, incep si intrebarile de natura WTF. Chiar daca l-am vazut in 2006 la cinema sau cand o aparut pe la noi, tin minte si acuma ca ziceam suta in mie o sa fie un boom shot si ce sa vezi, pe la jumatatea filmului apare un microfon din ala mare ce atarna in cadru - am ras de unu singur in sala de se uitau oamenii la mine ca la felul 3. Dar despre The Village am impresii mixte, era si filmul ce arata declinul regizorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.