Loading...

The Jewel of the Nile (1985)

by Adrian Solomon, august 2, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie, Dragoste
Regie: Lewis Teague
Distribuție: Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito
Durată: 1 h. 46 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: După aventurile nebunești din prima parte, Joan Wilder pare a fi găsit în Jack Colton, bărbatul visurilor ei. Totul nu este însă roz pentru cei doi iar diferențele fundamentale dintre ei vor pune presiune pe relație, așa că atunci când un miliardar arab îi cere lui Joan să o urmeze pentru a-i scrie biografia, ea nu ezită nici un minut, în ciuda protestelor lui Jack. Aflând însă că Joan se îndreaptă spre o capcană, Jack fuge după ea, ambii ajungând pe urmele legendarului „giuvaer al Nilului”.

Rant: Ne aflăm pe vremea când filmele de aventură erau antrenante, amuzante și te țineau lipit de ecran. Chit că urmarea filmului Romancing the Stone (cunoscut la noi drept „Idilă pentru o piatră prețioasă”) merge pe principiul „mai mare e mai bun” – „bigger is better”- rezultatul final nu este la fel de antrenant dar tot se ridică mult peste producțiile din ziua de azi, având protagoniști interesanți, relatabili. Și chiar dacă Joan și Jack se au ca șoarecele și pisica, adiția lui Danny de Vito ca protagonist central, aflat, de cele mai multe ori, în aceeași tabără ca și eroii noștri, este mereu un plus pentru orice film în care apare. Filmul se regăsește pe Disney+ dacă doriți să îl vedeți sau, în multe cazuri, revedeți.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.