Loading...

The Suicide Squad (2021)

by Adrian Solomon, august 6, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Acțiune, Comedie
Regie: James Gunn
Distribuție: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Sylvester Stallone, Viola Davis, Jai Courtney, Peter Capaldi
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Amanda Waller asamblează o nouă Echipă X formată din diverși deținuți periculoși și dispensabili, pe care îi trimite pe insula Corto Maltese pentru a investiga și distruge o clădire în care sunt conduse experimente pe deținuți politici.

Rant: Pe cât de prost a fost primul film, pe atât de bun este acest adevărat tur de forță a lui James Gunn, care arată că știe exact cum să facă un film cu super-eroi care are în centru o echipă disfuncțională. Și nu este doar un Guardians of the Galaxy versiunea DC, fiind mult mai violent și orientat către un public adolescent/adult, oferind o nouă injecție de adrenalină în muribunda franciză DCEU.

După dezastrul din 2016 care a oferit un nou exemplu de cât de rău poate ieși un film când oameni incompetenți (executivii WB) se amestecă în treburile oamenilor angajați special pentru a produce filmul respectiv, se pare că anumite lecții au fost însușite iar James Gunn a fost lăsat să își ducă munca la capăt nestingherit. Cu toate că era un om Marvel, acesta fusese dat afară de compania părinte, Disney, pentru anumite comentarii de prost gust descoperite de woke-iști prin istoria străveche a twitterului, numai la fix pentru a fi recrutat de WB pentru a-i ajuta cu această producție (între timp a fost rechemat de Marvel ca să termine Guardians of the Galaxy 3). Și pentru că e o producție Gunn, pregătiți-vă să vă întâlniți cu regularii săi, Michael Rooker (Savant), Sean Gunn – fratele acestuia (body-work pentru Weasel dar și un cameo) și Nathan Fillion (TDK), chiar dacă întâlnirea o să fie de scurtă durată.

Și cum filmul nu este un reboot al seriei ci un soi de continuare autonomă, va trebui să privim totul doar ca o altă poveste din seria celor cu răufăcători deveniți eroi împotriva voinței lor. Gunn a ales în mod deliberat o serie de antagoniști second hand, pentru a păstra întocmai viziunea originală, ba chiar a oferit diverse cameos autorilor acestei serii de comics.

Păstrând câteva din personajele introduse în filmul precedent, acomodarea cu pușcăria Belle Reve și proiectul temerar al lui Waller, și anume de a folosi deținuți cu abilități speciale pe post de armată sub acoperire, de care se poate dispensa cu o singură apăsare de buton, se face în mod facil, nemaifiind necesară jumătate de film de expoziție. Personajele sunt cât se poate de haioase, cu actori aleși la fix pentru a le da viață. Doar că filmul ne avertizează încă din titlu să nu ne atașăm prea mult de ele, pentru că misiunea în care acestea sunt trimise este cât se poate de grea, și anume infiltrarea într-un stat dictatorial și distrugerea unei clădiri în care se presupunea că se desfășurau experimente umane, iar managementul misiunii cât se poate de dezastruos, așa cum vedem din prima secundă de la debarcarea pe insula tropicală.

Nu prea pot discuta mult despre poveste pentru că risc să o sau în tărâmul spoilerelor prea des, dar este suficient să vă promit că filmul este ridicol de distractiv, poantele curgând la foc automat, în timp ce scenele de acțiune îți taie respirația, fie că o vedem pe Harley Quinn folosindu-se de o suliță pentru a hăcui o armată de fraieri, fie că îi vedem pe Peacemaker și pe Bloodsport infiltrându-se într-o tabără ce colcăie de inamici, pe care îi elimină în cele mai creative moduri.

Mereu este greu să faci un film cu o distribuție atât de stufoasă și să faci și personajele să aibă contur și sens și să îți pese de ele, dar așa cum ziceam și așa cum o demonstrase cu Guardians of the Galaxy, James Gunn are rețeta perfectă pentru a face acest lucru. De asemenea, comparativ cu primul film care se lua prea în serios, această așa zisă continuare/soft reboot, posedă mult haz și se simte că a lucrat la el o echipă completă, care a tras în aceeași direcție. Vorbind de distribuție, revin câțiva actori ce își reiau rolurile din prima parte, precum Viola Davis (Amanda Waller – șefa Echipei X, a bad bitch care calcă peste oricine și orice pentru a-și atinge scopurile), Joel Kinnaman (Randal Flag, personaj cu care și-a permis să o ia de la început și căruia i-a scăzut din intensitate dar a adăugat mai mult umor), Jai Courtney (același Captain Boomerang) și Margot Robbie (neobosita și neschimbata Harley Queen – factorul haotic al grupului). Lor li s-au adăugat Idris Elba (Bloodsport – el trebuind inițial să fie succesorul lui Will Smith – Deadshot, dar până la urmă i s-a scris acest rol nou pentru a-i permite lui Will să reintre în rol în viitor), John Cena (Peacemaker – el completându-se de minune cu Elba), David Dastmalchian (Polka-Dot Man – probabil cel mai penibil antagonist din universul DC, aici primind totuși un ușor tragism) și alți actori mai mult sau mai puțin cunoscuți (Sylvester Stallone dă vocea lui Nanaue/King Shark).

Filmul este construit precum un film de război din anii 70, are multă acțiune surprinzător de sângeroasă, făcând să-și merite din plin ratingul de R, multă comedie și bună dispoziție cât curpinde, pe care o vor degusta în mod egal atât fanii filmelor cu super-eroi DC cât și spectatorii casual.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.