Loading...
Life (2017)

Life (2017)

by Adrian Solomon, august 24, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Horror, S.F., Thriller
Regie: Daniel Espinosa
Distribuție:
Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare, Olga Dihovichnaya
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Naveta spațială Pilgrim 7, la bordul căreia se aflau mostre de sol de pe planeta Marte, suferă un accident după o coliziune cu un câmp de asteroizi dar este prinsă în siguranță de tehnicianul stației spațiale ISS, Rory. Această stație spațială găzduiește 6 oameni de știință și un șobolan de laborator. Aceștia, prin doctorul Hugh, încearcă să găsească semne de viață pe planeta roșie, iar cercetările par a fi avut succes, aceștia reușind să depisteze o celulă aparent în stare de hibernare. Hugh reușește să resusciteze celula iar aceasta începe încet încet să crească, dând mereu dovadă de adaptabilitate și capacități mari de creștere. După un accident de laborator, doctorul Hugh este rănit de Calvin, așa cum a fost numit organismul extraterestru, care și scapă cu această ocazie, punând în primejdie viața celorlalți supraviețuitori.

Rant: Genul de film despre supraviețuire în spațiu (cu sau fără organisme extraterestre) este destul de bogat și s-au zis multe povești pe această tematică. Tocmai de aceea mi se părea un pic cam greu să vii cu ceva într-adevăr nou și revoluționar. Filmul de față încearcă, dar cade sub greutatea propriilor așteptări. Dacă beneficiezi de actori de categoria A, ar fi bine să le dai și ceva de făcut. Da, forma de viață extraterestră, sau Calvin după cum a fost botezat, este realizată foarte realist și are un design mai inovativ, de moluscă aflată în continuă creștere cu fiecare victimă consumată. Dar nu e de ajuns, dacă nu îți pasă deloc de victimele sale. Filmul încearcă să aibă un pas foarte rapid, lucru făcut în detrimentul dezvoltării personajelor. La un moment dat am simțit că lui Ryan Reynolds i s-a spus să improvizeze și să zică tot ce îi trece prin cap, acesta fiind inclus în distribuție doar pentru puterea de atracție la box-office a numelui său. Nici cu Jake Gyllenhaal nu se face prea multe, din punctul acesta de vedere filmul fiind o dezamăgire teribilă.

Totuși, hai să zicem că nu am venit aici să ne facem noi prieteni ci să vedem cum mor oamenii în cele mai chinuitoare feluri posibile. Atunci da, ați nimerit la adresa potrivită pentru că, alienul, de îndată ce scapă, se dovedește a fi un mare fan Jigsaw, chinuind protagoniștii și ucigându-i în diverse feluri. Nu prea există jumpscares și plotul destul de subțire trage filmul în jos, dar măcar avem scene interesante de acțiune în spațiu și un final surprinzător, care mai salvează impresia generală. Per total, film decent ce parcă ar merge mai bine cu popcorn, dar mă simt mai indulgent azi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.