Loading...

A Quiet Place Part II (2020)

by Adrian Solomon, iunie 20, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Horror
Regie: John Krasinski
Distribuție: Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou, John Krasinski
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: Familia Abbot se recuperează în urma atacului creaturilor extraterestre din finalul primei părți, iar supraviețuitorii împachetează și pleacă să caute un loc nou unde să trăiască. Dar drumul lor este presărat cu pericole și plin de incertitudini.

Rant: A Quiet Place Part II pornește exact din același loc de unde s-a terminat prima parte, așa că cei care nu au văzut acel film, sunt invitați să îl vizioneze înainte să se apuce de ăsta (doar are Part II scris în titlu). Eh, nu chiar din același loc, pentru că avem mai întâi o scenă introductivă, un flashback de dinaintea aterizării creaturilor pe planeta noastră, în zilele când totul era mai bine și mai puțin periculos pentru oameni. Îl urmărim pe protagonistul primei părți, care își vede de viața de zi cu zi, asistând alături de familie la meciul de baseball al fiului mai mare. În mijlocul meciului, o explozie uriașă se produce în cer, iar un obiect neidentificat aterizează nu departe de ei. Haosul începe treptat pe măsură ce oamenii se înghesuie spre mașinile lor pentru a pleca acasă, câinii latră disperați, iar atmosfera devine apăsătoare. Creaturile extraterestre din prima parte își fac în curând apariția și astfel începe măcelul umanității.

Prima parte miza foarte mult pe liniștea apăsătoare, pe drama familiei cu un nou născut ce urma să apară într-o lume în care și cel mai mic zgomot putea să atragă acele bestii diforme. Personal mi-a plăcut maxim faptul că filmul pornește exact din clipa în care s-a încheiat prima parte (flashbackul fiind doar de decor, pentru a-l mai vedea pe Krasinski încă un pic). Deja știm cum arată creaturile, deja le cunoaștem vulnerabilitatea și am văzut că pot fi eliminate, dar totul fusese făcut în perimetrul sigur al propriului cămin, cum vor putea să facă același lucru în marele necunoscut ce a devenit lumea, aceasta este provocarea pe care o lansează filmul familiei Abbot. Chiar dacă nu o arată din prima, aceștia s-au călit, sunt un grup de bas-asses în frunte cu Evelyn, care cară coșulețul cu nou născutul într-o mână și o pușcă în cealaltă, fiind de departe una dintre cele mai cool mămici prezentate pe marele ecran. Emily Blunt emană siguranță și determinare, specifică unei mame ce ar face orice pentru copii ei.

Tot la începutul filmului, suntem duși într-o mică călătorie prin momentele însemnate ale confruntării de la ferma Abbot, urmărindu-i pe aceștia în timp ce se reculeg în liniște, încercând să găsească lucrurile utile pe care le-ar putea lua cu ei în lunga lor călătorie. Iar odată începută, ei știu că nu mai este loc de întors. Încă se păstrează aceeași liniște de mormânt dar parcă sunt mai multe secvențe punctate de coloană sonoră decât în primul. Cinematografie este la fel de bine executată și avem parte de mult mai multe înfruntări cu acele creaturi și automat multe momente pline de suspans în special unul care se desfășoară pe trei planuri separate, unul mai tensionat ca celălalt.

Accentul părții secunde cade mai mult pe personajul surd a lui Millicent Simmonds (care la rândul ei este o actriță surdă) ea fiind motorul evenimentelor prin descoperirea unui semnal care dădea anumite coordonate, precum și prin ambiția ei de a-i descoperi sursa, convinsă că acesta este modul de a-și răsplăti familia și de a onora memoria celor dispăruți. Partenerul ei de călătorie va fi nou introdusul personaj interpretat de Cillian Murphy, o adiție însemnată și extrem de benefică pentru film, veteranul britanic făcând un rol foarte bun, integrându-se perfect în poveste.

Cu ușurință unul dintre cele mai bune filme ale sfârșitului de primăvară/începutul de vară din acest an, A Quiet Place Part II vine cu noi fire narative, noi provocări pentru protagoniști, și nu este doar o reîncălzire de ciorbă ci o evoluție a poveștii și a personajelor, reprezentând astfel scuza perfectă pentru a vă reîntoarce la cinematografe.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.