Loading...
Super 8 (2011)

Super 8 (2011)

by Adrian Solomon, decembrie 13, 2016

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, SF, Horror
Regie: J. J. Abrams
Distribuție:
Joel Courtney, Elle Fanning, Kyle Chandler
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: În vara anului 1979, niște copii încearcă să facă un film pe care să îl înscrie într-un festival de filme. În timpul unei nopți, după ce s-au furișat de acasă pentru a merge să filmeze câteva secvențe, ei asistă la un aparent accident feroviar în care o mașină intră într-un tren. Ceva pare să scape din rămășitele trenului iar copii decid să fugă și să nu spună nimănui ce au văzut. Însă în curând evenimente stranii încep să se întâmple în orășel și armata își face și ea prezența. Lucrurile încep să capete o turnură tot mai sinistră pe măsură ce copii descoperă tot mai multe și mai multe detalii.

Rant time: Chiar dacă îl aveam de foarte multă vreme pe radar, am tot evitat să mă apropri de el deoarece simțeam că e mai mult horror decât altceva. Odată ce a trecut timpul, și am văzut si fantasticul Strange Things din vara asta, am zis că hai să îi dau o șansă. Plus că mai sunt și fan al lui JJ Abrams, aflat aici la al treilea efort regizoral după Mission Impossible 3 și Star Trek. Filmul e, la fel ca Strange Things, un omagiu adus filmelor SF din anii 70/80, fiind prezente multe elemente precum trupa de copii care se implică în mister,  extraterestrul fioros, armata care sunt niște dicks ca de obicei.

La capitolul efecte speciale și acțiune filmul stă foarte bine. Ba mai mult reușește să te țină în tensiune în special odată cu apariția monstrului pe scenă. Cu toate că dacă stau să analizez mai critic, parcă The Host a lui Joon-ho Bong îi este superior. Eh fie ce o fie, ambele au revitalizat în felul lor genul care parcă părea condamnat la uitare.

Îl recomand mai ales pentru atmosfera nostalgică care o evocă, dar și pentru copii relativ necunoscuți care s-au achitat cu brio de datoriile interpretative.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.