Loading...
The Cloverfield Paradox (2018)

The Cloverfield Paradox (2018)

by Adrian Solomon, februarie 17, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: S.F., Thriller, Horror
Regie: Julius Onah
Distribuție:
Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Aksel Hennie, Gugu Mbatha-Raw, Chris O’Dowd, John Ortiz, David Oyelowo, Zhang Ziyi
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 5.5

Despre: În anul 2028, resursele Pământului sunt pe cale să fie epuizate. Un efort unit disperat din partea tuturor națiunilor, reușesc să trimită în spațiu o stațiune de cercetare ce conține un accelerator de particule extrem de puternic, precum și ultima șansă a umanității. Când în urma experimentului Pământul dispare, cercetătorii din stația spațială se vor confrunta cu disperare, tristețe dar și o serie de evenimente paranormale.

Rant: The Cloverfield Paradox ne prezintă, ei bine, un paradox. Ceea ce nu cred că s-a intenționat de la bun început ca fiind o trilogie, iată că a ajuns deja la numărul magic de trei filme și zvonurile ne indică un posibil al patrulea film să sosească în viitorul foarte apropiat. Ca de obicei J.J. Abrams și compania sa Bad Robot țin totul secret așa că nu ne rămâne decât să așteptăm și să discutăm despre acest film. Ca și în cazul predecesorului său, 10 Cloverfield Lane, și Paradox este o adaptare a unei cărți S.F., care și-a găsit cumva drum în continuitatea Cloverfield, așa de fracturată și fascinant de bizară cum este ea. Cu toate că reușește să explice o mare parte din evenimentele petrecute până aici, ne lasă și cu o serie nouă de întrebări.

Filmul, după cum ziceam, adaptare a cărții „God Particle” – titlu provizoriu cu care era prezentat filmul, urma să poposească pe marile ecrane undeva pe la jumătatea anului când, într-o manevră surpriză, a aterizat pe Netflix, anunțul fiind făcut brusc în pauza Super Bowl. Din păcate, în ciuda unei premise optimiste și a unei distribuții bune, filmul este destul de dezamăgitor, fiind cu mult sub alte filme space-survival, până și sub Life, film care mi-a displăcut destul de mult. Printre bilele negre s-ar putea număra lipsa elementelor horror într-un film intenționat să fie space horror, și personajele monotone, în ciuda eforturilor depuse de talentații actori. În plus îmi e greu să îl iau în serios pe Chris O’Dowd când tot ce face este să scoată pe gură clișeu după clișeu.

Totuși, prin faptul că reușește să răspundă la câteva întrebări lansate de Cloverfield și 10 Cloverfield Lane și să aducă un pic de sens în timeline-ul fracturat al acestui univers, merge ca o completare decentă a uneia dintre cele mai neașteptat francize.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.